Select Menu


Μετά τις αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων PRISM της NSA, μία μηχανή αναζήτησης που διαφυλάσσει την ανωνυμία των χρηστών είδε τον αριθμό των χρηστών της να εκτοξεύεται.

Αναλυτικότερα, η μηχανή αναζήτησης DuckDuckGo κατάφερε να διπλασιάσει τους χρήστες της σχεδόν μέσα σε μία μέρα, με τις αναζητήσεις να ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο το 2013 και τους χρήστες να υπερβαίνουν τα τέσσερα εκατομμύρια ημερησίως.

Η μηχανή προσφέρει την απλότητα και τη λειτουργικότητα των μεγαλύτερων μηχανών αναζήτησης, χωρίς όμως να χρησιμοποιεί cookies και να αποθηκεύει τα προσωπικά δεδομένα ή τις IP των χρηστών της.

Με την ανάγκη για περισσότερη διαδικτυακή ασφάλεια και προστασία των προσωπικών δεδομένων να αυξάνεται, το DuckDuckGo αναμένεται να σημειώσει νέα ρεκόρ στην κούρσα του ανταγωνισμού, που θα φαίνονται σαν ένας απλός περίπατος.

TechCrunch

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top