Select Menu


Η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου για τη μεταρρύθμιση της κρατικής εταιρείας «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα».

Η εταιρεία θα πρέπει να απολύσει (εθελουσία έξοδο, αναγκαστική αποχώρηση) 300 από τους 800 υπαλλήλους της και να κλείσει δύο από τις πέντε εγκαταστάσεις της, σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Αυτές οι μειώσεις είναι λιγότερο σοβαρές από αυτές που είχαν αναφερθεί προηγουμένως. Αρχικά θεωρήθηκε ότι θα απολυθούν πάνω από 600 άτομα προσωπικό και θα κλείσουν τέσσερις εγκαταστάσεις.

Η αναδιάρθρωση της κρατικής εταιρείας ήταν απαραίτητη για να λάβει ελληνική κυβέρνηση επιπλέον οικονομική στήριξη από την λεγόμενη «Τρόικα» των πιστωτών – συμπληρωματικό δάνειο ύψους 1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η εταιρεία θα είναι σε θέση να συνεχίσει να εξάγει για μια δοκιμαστική περίοδο ενός έτους.

Η ελληνική κυβέρνηση κέρδισε 12 μήνες πολιτικού χρόνου για να αλλάξουν πολλά μέχρι τότε. Η βιωσιμότητα της εταιρείας θα επανεκτιμηθεί στο τέλος του 2014.

Αυτό είναι σημαντικό για την εταιρεία, δεδομένου ότι αναμένεται να υπογράψει μια σειρά από συμβάσεις, κυρίως για πυρομαχικά 40 χιλιοστών για αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων και για τα Bofors 40/L60.

Λόγω της μείωσης του κρατικού προϋπολογισμού, οι νέες παραγγελίες στην αγορά όπλων θα είναι ελάχιστες. Η αγορά όπλων για τις ΕΕΔ μειώθηκε σχεδόν στο μισό κατά την περίοδο 2010-2013. Από 1,8 δισ. ευρώ σε 789 εκατ. ευρώ.

Παρ 'όλα αυτά, έχει ήδη τοποθετηθεί μια παραγγελία για πυρομαχικά 30 χιλιοστών για τα ελικόπτερα AH-64 Apache, η παράδοση των οποίων θα αρχίσει σύντομα. Η εταιρεία σκοπεύει επίσης να συμμετάσχει στην προτεινόμενη προσφορά για την προμήθεια πυρομαχιών 120 χιλιοστών για τα άρματα μάχης Leopard 2 του Ελληνικού Στρατού.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top