Select Menu

Είναι να απορεί κανείς, πως η κυβέρνηση με τόση πλέον η ευκολία βάζει… χέρι στο πορτοφόλι του Έλληνα πολίτη. Επιβάλει σε όλους μας να πληρώνουμε ανταποδοτικό τέλος 3 ευρώ τον μήνα, που θα έρχεται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ, για να βλέπουμε ΝΕΡΙΤ. Το γεγονός ότι δεν υπάρχει ακόμα ΝΕΡΙΤ το μετράνε; Μάλλον όχι αν κρίνουμε από την απάντηση του υφυπουργού που έχει «επιφορτιστεί» την επαναλειτουργία του νέου φορέα της δημόσιας τηλεόρασης – ραδιοφωνίας – ίντερνετ.



«Δεν θα πάμε ξαφνικά από την μία ημέρα στην άλλη σε μια έτοιμη τηλεόραση που θα αρχίσει να εκπέμπει, αλλά αυτό γίνεται με έναν προγραμματισμό», είπε ο Παντελής Καψής ενώ συμπλήρωσε ότι «το μείζον είναι όμως το συνολικό κόστος αυτού του φορέα, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερο από το κόστος της ΕΡΤ χωρίς να παράγεται λιγότερο έργο». Δηλαδή κύριε Καψή, η νέα δημόσια τηλεόραση θα είναι πιο φτηνή, αλλά εμείς θα την πληρώνουμε πιο ακριβά;

Μιλάτε για 100 εκατομμύρια ευρώ κόστος και ο Έλληνας θα πληρώσει συνολικά 191 εκ. ευρώ. Τα 91 εκ. ευρώ που θα τα δώσετε; Σε… απόρους; Σε… επίδομα θέρμανσης και αιθαλομίχλης;
Την ίδια ώρα, ο ελληνικός λαός πληρώνει από την τσέπη του την αμοιβή του κ. Καψή για το 2014. Με το έγγραφο που σας παρουσιάζουμε παρακάτω, φαίνεται ξεκάθαρα η ετήσια αμοιβή του Παντελή Καψή. Πόσα λεφτά δηλαδή θα πάρει για το 2014.

Κρατηθείτε… 368 χιλιάδες ευρώ και αν το διαιρέσουμε για του 12, θα δούμε ότι ο μηνιαίος μισθός ενός υφυπουργού που ενώ κάτι κοστίζει όπως λέει 100 εκατομμύρια ευρώ, μας χρεώνει με 191 εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Καψής θα παίρνει δηλαδή 30.666,666 ευρώ τον μήνα. Χίλια ευρώ την ημέρα, όταν ο μέσος Ελληνας μισθωτός παίρνει 500 ευρώ τον μήνα! Τι ακριβώς κάνει ο κ. Καψής; Είναι αρμόδιος για την επαναλειτουργία της ΝΕΡΙΤ.

«Η ΝΕΡΙΤ έχει συγκροτηθεί και το πρόγραμμα το οποίο θα προβληθεί στη διάρκεια των επόμενων εβδομάδων και μηνών παραγγέλνεται σήμερα» είπε στο ΑΠΕ ο κ. Καψής. Τις επόμενες εβδομάδες και μήνες δηλαδή θα βλέπουμε, να ακούμε και θα «σερφάρουμε» στη ΝΕΡΙΤ.

«Το πρόγραμμα θα αρχίσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Ανοίγει το Τρίτο Πρόγραμμα, έρχονται κάποιες καινούργιες σειρές, έρχονται εκπομπές, ταινίες. Δηλαδή το πρόγραμμα δεν αρχίζει τον Μάρτιο, αλλά ουσιαστικά, μέσα στις επόμενες εβδομάδες αρχίζει σταδιακά» ανέφερε ο κ. Καψής.

Ο Μάρτιος κύριε Καψή είναι σε 7 εβδομάδες, όταν λέτε «τις επόμενες εβδομάδες αλλά όχι τον Μάρτιο» τι εννοείτε; Νωρίτερα; Και αν ναι, πότε ακριβώς για να ξέρουμε τουλάχιστον ότι τα 3 ευρώ που θα δίνουμε τον μήνα πιάνουν τόπο. Όσο για το υπόλοιπο των 91 εκατομμυρίων ευρώ που θα προκύψει από την αφαίρεση των 100.000.000 ευρώ, από τις εισπράξεις των 191 εκ. ευρώ από τους πολίτες δεν θα ξαναρωτήσουμε. Περιμένουμε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε μια σαφή απάντηση. Μέχρι τότε, ας δούμε όλοι μαζί τον μισθό του κ. Καψή, που παίρνει 7.800 ευρώ για υπερωρίες και 9.900 ευρώ για εργασία στις αργίες και τη νύχτα…

avriani.makedonias.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top