Select Menu


Αγρότες, δικηγόροι και καλλιτέχνες στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ...Για Πολιτικούς όμως, κουβέντα!!

Αναλυτικά στοιχεία για τις υποθέσεις που διαχειρίζεται το ΣΔΟΕ έδωσε χθες στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στ.Στασινόπουλος στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το έργο του ΣΔΟΕ...

Ο κος Στασινόπουλος μιλώντας στους βουλευτές της επιτροπής θεσμών για το ζήτημα της λίστας Λαγκάρντ είπε ότι το ποσό για το οποίο γίνεται έρευνα φτάνει τα 2 δισ. ευρω, την ώρα που το διάστημα 2008-2011 έφυγαν από την Ελλάδα 54 δισ. ευρώ καταθέσεις!

Συγκεκριμένα είπε πως μέσα σε αυτό το διάστημα 54.000 Ελληνες έβγαλαν από τη χώρα 54 δισ. ευρώ. Το εντυπωσιακό είναι πως από αυτά τα 22 δισ. δεν καλύπτονται και για τα οποία διεξάγεται έρευνα.

Απαντώντας στις αιτιάσεις των βουλευτών για την κωλυσιεργία του ΣΔΟΕ στη λίστα Λαγκάρντ υποστήριξε ότι η λίστα είναι μόνο ένα υποσύνολο από τα θέματα με τα οποία ασχολείται το ΣΔΟΕ και προς επίρρωση του λόγου του παρέθεσε αναλυτικά στοιχεία για ελέγχους και πορίσματα του ΣΔΟΕ εκτός λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με αυτά στην τσιμπίδα του ΣΔΟΕ βρίσκονται καλλιτέχνες, αγρότες, δικηγόροι κλπ και πιο συγκεκριμένα:
  • 52 αγρότες για υποθέσεις επιστροφής ΦΠΑ και επιδοτήσεις με προσδοκώμενα έσοδα 54 εκατομμύρια ευρώ.
  • 18 Δικηγόροι με προσδοκώμενα έσοδα 23 εκατομμύρια ευρώ
  • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με προσδοκώμενα έσοδα 29 εκατομμύρια ευρώ
  • Επτά υποθέσεις πόθεν έσχες φυσικών προσώπων με προσδοκώμενα έσοδα οκτώ εκατομμύρια ευρώ
  • Δύο καλλιτέχνες με προσδοκώμενα έσοδα 4,2 εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Στασινόπουλο τα προσδοκώμενα έσοδα από τους ελέγοχυς του ΣΔΟΕ φτάνουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ , ωστόσο ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ προέβλεψε ότι επειδή πρόκειται για μεγάλα ποσά θα υπάρξουν προσφυγές καθιστώντας αβέβαιη την εισπραξιμότητα των προστίμων.

iefimerida.gr με πληροφορίες απο hellas2news

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top