Select Menu

Πολλοί λένε διάφορα για το πάθημά μας. Κρίση ηθικών αξιών, εγωκεντρισμός, πελατειακό σύστημα, παθογένειες, πολλά.

Στο μεταξύ, οι πολιτικοί σωστά ανάγουν την κρίση σε πολιτικό ζήτημα. Επειδή χωρίς αμφιβολία η Οικονομία είναι αλληλένδετη με την Πολιτική, όπως άλλωστε αλληλένδετες με την Πολιτική είναι όλες-όλες οι πτυχές της κοινωνικής δραστηριότητας. Δεν είναι δικό μου αυτό το τελευταίο· είναι του Αριστοτέλη που του έχουν στήσει άγαλμα σε κέντρα πολλών μεγάλων πόλεων.

Από όλους όμως όσοι έχουν γνώμη επί του θέματος, συμπεριλαμβανομένου και του Αριστοτέλη, ξεχωριστή σημασία έχει το τι λένε οι Οικονομολόγοι –οι καθ’ ύλην αρμόδιοι· εκείνοι τους οποίους υποτίθεται ότι θα πρέπει να ακούμε με τεταμένη την προσοχή. Όπως, ας πούμε, κάνουμε με τους γιατρούς –όταν είμαστε στο νοσοκομείο, δεν συλλογιζόμαστε εκείνον με τα πιο πολλά αγάλματα· μετράει για μας όποιος έχει στηθοσκόπιο γύρω από το λαιμό.

Τι λένε, λοιπόν, οι Οικονομολόγοι για το πάθημά μας; Ψήφισαν αυτοί χθες στις αρχαιρεσίες του Οικονομικού Επιμελητήριου, και η κάλπη τους έβγαλε συντριπτική –ναι, ναι, συντριπτική– υπεροχή Ν.Δ. και Πα.Σο.Κ. Να τι λένε. Κατέβηκε και ο Αριστοτέλης από το άγαλμα, να το κόψει μέχρι τη γαλάζια ή την πράσινη τοπική, αλλά εκείνος τουλάχιστον τη βρήκε κλειστή. Μάλιστα Ν.Δ. και Πα.Σο.Κ. οι Οικονομολόγοι. Κατ’ αναλογίαν, δηλαδή, μας εξέτασαν οι γιατροί στο νοσοκομείο και απεφάνθησαν ότι δεν είναι τίποτε, γλιστρίσαμε στο πατάκι, πέσαμε και χτυπήσαμε· να πάμε, λέει, σπίτι· θα μας το φιλήσει η γιαγιά και θα περάσει.

Κρίμα με τους Οικονομολόγους, πολύ κρίμα… Διότι έχει μεγάλη ανάγκη από καλούς διακόνους της επιστήμης τους αυτή η χώρα. Κι επειδή, καθώς φαίνεται, έχουμε μεγάλη έλλειψη από τέτοιους, ιδού που πήξαμε τελικά στην πολιτική απάτη. Λέει μετά και ο καθένας μας διάφορα.

by Sotos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top