Select Menu

Ως σημαντικό έργο στην προσπάθεια καταπολέμησης της φοροδιαφυγής προβάλλεται από το υπουργείο Οικονομικών το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του ολοκλήρωσαν τον έλεγχο μόλις 44 από τις 24.710(!) υποθέσεις φορολογουμένων που έβγαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.

Οι έλεγχοι έγιναν με διαδικασίες εξπρές - δηλαδή με τη συνήθη διαδικασία θα είχαν ελεγχθεί μόνον 2-3 περιπτώσεις...

Πενιχρά είναι και τα αποτελέσματα αυτών των ελέγχων: 3 στος 4 "βγαίνουν λάδι" και δεν θα πληρώσουν τίποτε. Διαπιστώθηκε ότι από τους 44 ελεγχθέντες μόνον οι 12 είχαν υποπέσει σε παραβάσεις. για τις οποίες βεβαιώθηκαν πρόστιμα και φόροι συνολικού ποσού 7,2 εκατ. ευρώ.

Οπως είπε ο γγ Εσόδων Χ. Θεοχάρης, οι ελεγχθέντες επελέγησαν με νέες μεθόδους ανάλυσης κινδύνου που χρησιμοποιούν οι ελεγκτικές υπηρεσίες, αξιολογώντας τη φορολογική συμπεριφορά κάθε φορολογούμενου.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top