Select Menu


Διαβάζουμε στο άρθρο 14 του καταστατικού της Νέας Δημοκρατίας:
3. Ο Πρόεδρος είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί είτε από την απόλυτη πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μετά από πρόταση του 1/3 των μελών της, είτε από το Συνέδριο μετά από πρόταση του 1/3 του συνολικού αριθμού των Συνέδρων. Στην πρώτη περίπτωση συγκαλείται έκτακτο συνέδριο μέσα σε δύο μήνες για την ανάδειξη νέου Προέδρου.
Η απορία μας :

Οι βουλευτές που εκλέχτηκαν με εφαρμογή του εκλογικού νόμου λόγω του ότι η Νέα Δημοκρατία υπήρξε τον Ιούνιο του 2013 πρώτο κόμμα έχουν συμφέρον να εμποδίσουν τον αρχηγό τους να ακολουθήσει τον δρόμο του ΠΑΣΟΚ ?Είναι ο αριθμός τους μεγαλύτερος από το 1/3 των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας?

Yπάρχει περίπτωση να επανεκλεγούν, αν συνεχισθεί ο κατήφορος των μέτρων της τρόικας?

Δικαιούνται να ζητήσουν έκτακτο συνέδριο πριν τις Ευρωεκλογές για να προλάβουν το κακό?

Τα παραπάνω λογικά ερωτήματα περιμένουν απάντηση στην πράξη.

Αν δεν απαντηθούν έως τον Μάιο του 2014 από την Νέα Δημοκρατία θα μείνει μόνο το καταστατικό της και 10% οπαδοί.

Αν αμφιβάλετε μπορείτε να περιμένετε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ή το εκλογικό ατύχημα που θα προκύψει αν για οποιοδήποτε λόγο γίνουν έκτακτες εκλογές στην χώρα.

Καλό είναι όμως να γνωρίζετε ότι το εκλογικό ατύχημα μπορεί να προκύψει από συναδέλφους σας που έχουν ήδη διαφοροποιηθεί από την ηγεσία σας και ξέρουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφισθούν με σταυρό μόνο οι διαφωνούντες...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα...

Οι ακίνητοι σ' ένα διάδρομο γυμναστικής που τρέχει προς τα πίσω σίγουρα θα πέσουν.

Εσείς;

Son Ofeon

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top