Select Menu


Η στρατηγική “πόκερ” που φαίνεται να βρίσκεται σε εξέλιξη ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ από τη μια πλευρά, και τον ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τις εξελίξεις γύρω από την προεδρική εκλογή, και τη διαδοχή του Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Τις παραμονές των Χριστουγέννων, από το Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε η…
εύγλωττη διαρροή ότι βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα θα γίνουν το 2016, όταν και ολοκληρώνεται η τετραετία της κυβέρνησης, με τη γεμάτη νόημα υποσημείωση ωστόσο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του, γύρω από το θέμα της προεδρικής εκλογής.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την πλευρά του, έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας προερχόμενου από τον χώρο της Αριστεράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά την περίπτωση του Μίκη Θεοδωράκη.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ; Από το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα ξεκαθαρίζουν ότι η Κουμουνδούρου δεν πρόκειται να συναινέσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, ώστε εν συνεχεία, και καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι θα έχουν κερδίσει την αναμέτρηση, να εκλέξουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Αριστερά, αλλά στη βάση της δικής τους πλέον κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Σύμφωνα λοιπόν με σημερινό δημοσίευμα της “Real News”, ο Πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσουν να… στριμώξουν πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαντλώντας τα συνταγματικά περιθώρια, ώστε η εκλογή του διαδόχου του Κάρολου Παπούλια να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2014, και όχι τον Φεβρουάριο του 2015.

Στην Κουμουνδούρου από την άλλη, σχεδιάζουν να ζητήσουν εκλογές αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, εφόσον το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που να επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει περί δυσαρμονίας.

ysterografa.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top