Select Menu

Του Θανάση Καρανάσιου

Την ώρα που η Ελλάδα λαμβάνει δάνεια, υπογράφει Μνημόνια και προχωρά σε κούρεμα των ομολόγων, αρκετοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πόσο ακριβώς είναι το ελληνικό χρέος και πόσο αυξάνεται κάθε δευτερόλεπτο...

Όλα αυτά τα αποκαλύπτει ένα "οικονομικό" ρολόι, που μετράει τόσο το παγκόσμιο χρέος (που έχει ξεπεράσει τα 52 τρισεκατομμύρια δολάρια), όσο και τα χρέη, που έχει η κάθε χώρα.
Για την Ελλάδα, το... κοντέρ δείχνει κάτι παραπάνω από... 383 (16/12/2013) δισεκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 202% του ΑΕΠ της χώρας, με ΑΕΠ:

189.267.865.072 €. Το ΑΕΠ χαρακτιρίζει τη συνολική ετήσια αξία των παραγόμενων αγαθών και υπηρεσιών, λογίζεται όμως με βάση το φορολογητέο εισόδημα, που επίσης καθορίζεται ως γνωστό με βάση τα αυθαίρετα τεκμήρια!!! Αυτό σημαίνει ότι το ΑΕΠ είναι πλασματικό! Τόκοι ανά έτος .... κρατηθείτε...: 47.259.357.177 €, όσα δηλαδή και τα ετήσια περίπου έσοδα του δημοσίου, με βάση τα χαράτσια και τους φόρους κάθε είδους και μεγέθους, που αφού εξαντλήσουν τη φοροδοτική ικανότητα όλων των Ελλήνων, θα αφανίσουν ή δουλοποιήσουν ένα ολόκληρο λαό!!!

Πηγή για το "οικονομικό" ρολόι : Στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου

Σχόλιο: Περιλαμβάνει το δάνειο 34 δισ. ευρώ της ΕΕ / του ΔΝΤ (27 δισ. £ / $ 44 δις ευρώ) το Δεκέμβριο του 2012, και το δάνειο 3.24bn Ευρώ Ιαν 2013

Όπως σημειώνεται στο εν λόγω site, το ελληνικό χρέος αυξάνεται κατά περίπου 1.500 ευρώ τόκους (!) το δευτερόλεπτο, ενώ το κατά κεφαλήν χρέος φτάνει τα 34.060 (16/12/2013) ευρώ και ανά νοικοκυριό περίπου τα 100.000 ευρώ!!! Με πληθυσμό περίπου 11.309.885 κατοίκους, μακάρι να ξέραμε πόσοι είμαστε κι αν θα πληρώσουν όλοι οι διάφοροι αδέσποτοι, που ελληνοποιήθηκαν συλλήβδην.

Τώρα βέβαια, ο Στουρνάρας σε κάποια δήλωσή του στη Βουλή, μίλησε για χρέος πάνω από 500 δις. Άντε βγάλε εσύ μετά άκρη.... Εννοούσε και το χρέος των δημοσίων επιχειρήσεων; Εν πάση περιπτώσει, τα λεφτά είναι πολλά, όπως έλεγε ο Καλογήρου στη "Στέλλα"!

Μετά όλα αυτά τα δραματικά στοιχεία, πρέπει να είναι κανείς βλαξ, για να μη καταλαβαίνει, ότι η επιστροφή στο εθνικό μα νόμισμα είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!

nationaldebtclocks.org μέσω freepen.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top