Select Menu


Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Έμαθες τα νέα Λεωνίδα; Ο μισθός των σύγχρονων 300 είναι ιερός!

Αυτό ορίζει το σχέδιο προϋπολογισμού που τίθεται σε συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια την προσεχή Δευτέρα.

Με βάση την ανάλυση των πιστώσεων, τα ποσά που προβλέπονται για την βουλευτική αποζημίωση, για την αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις επιτροπές, για το επίδομα της οργάνωσης των γραφείων τους, τα έξοδα κίνησης τους, αυτές παραμένουν ίδιες(!!) με τις πιστώσεις που είχαν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό του 2013.

Την ώρα που όλα τα άλλα επιδόματα, παροχές και μισθοί, των κοινών θνητών, των πληβείων, κόβονται..

Αυτοί που αποφασίζουν, πως κάποιος μπορεί να ζει με 400 ευρώ, πως κάποιος πρέπει και μπορεί να είναι άνεργος, πως κάποιος πρέπει να συλλαμβάνεται με διαρκές αυτόφωρο και να διαπομπεύεται για χρέη άνω των 5.000 ευρώ (χρέη που αυτοί του φόρτωσαν, μέσω φόρων και εισφορών), αυτοί που με τις πολιτικές τους στέλνουν στην παγερή αγχόνη της αυτοκτονίας ή στα συσσίτια ή στα παγκάκια τους συμπολίτες μας, αυτοί για τον εαυτό τους ορίζουν, πως πρέπει να τα έχουν ΟΛΑ! Αυτοκίνητο, αστυνομικό, παροχές, τηλέφωνα, διευκολύνσεις, στρουμπουλές αποζημιώσεις, και πάνω απ’ όλα ψυχική ηρεμία για να αποφασίζουν μάλλον το καλύτερο κακό, για εμάς και το καλύτερο καλό για αυτούς. Αυτοί που έκαψαν και λεηλάτησαν με πολιτικές, μίζας, υπανάπτυξης και ακατάσχετης παροχολογίας.

Αυτοί που έχουν αντικατασταθεί από την Τρόικα, αυτοί που έχουν κατ’ επανάληψη δημοσίως παραδεχθεί πως φταίνε γιατί δημιούργησαν ένα σάπιο σύστημα διακυβέρνησης, το πρώτο σε όλες τις παγκόσμιες λίστες για τη διαφθορά, αυτοί οι απίστευτοι τύποι, ζητούν να πλειστηριαζόμαστε (ψυχές και ακίνητα), ενώ αυτοί θα προστατεύονται εσαεί.

Αλλά πιθανόν και η όποια σπάνια κρίση αυτογνωσίας τους, να οφείλεται στο πρόγραμμα πανελλαδικής πλύσης εγκεφάλου πως η Τρόικα είναι καλύτερη από τους δικούς μας ανίκανους. Γιατί έτσι κι αλλιώς η ψήφος τους έχει παρακαμφθεί, όταν όλα αποφασίζονται με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Οι Θερμοπύλες για αυτούς τους απίστευτους σύγχρονους 300, φαντάζει ένας κακός εφιάλτης της Ελληνικής ιστορίας. Αν μπορούσαν θα τη διέγραφαν από όλα τα βιβλία. Όπως έχουν διαγράψει όλες τις «χαμένες» πατρίδες. Αλλά και τις σύγχρονες. Δες την αντίδρασή τους για τα όσα τους είπε ο αφέντης Ερντογάν, πως δεν υπάρχει Κύπρος. Έσκυψαν, γονάτισαν. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο. Οι ανακοινώσεις τους για κλάματα. Τα διαβήματά τους γελοία. Όλα καλά. Να μην στενοχωρηθεί ο αφέντης, να μην γκρινιάξουν οι δανειστές. Να μην αλλάξει κάτι και χάσουν τη Lexus και το Audi. Δώστε και την Κρήτη. Και τις Κυκλάδες, τι τις θέλουμε.. έχουν πολύ αέρα. Κι άλλα .. όλα. Δώστε όλα, το έχετε κάνει εν μέρει, αλλά κάντε το και στους χάρτες. Να διαβάζουν και τα παιδιά μας λιγότερη γεωγραφία.. και ιστορία.

Αγαπημένε Λεωνίδα,

Αυτό που βλέπεις ίσως είναι μία κακή, πολύ κακή εξέλιξη του δικού σου DNA. Μάλλον γενετική ανωμαλία.

Εδώ στη σύγχρονη Ελλάδα, οι 300 λάτρεις της κυβίστησης, συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο στις κωλοτούμπες. Που με πρόσχημα τον σοσιαλισμό, τον αριστερισμό και τον φιλελευθερισμό, κατέληξαν να συνωστίζονται όλοι στο Κολωνάκι και στα βόρεια προάστια, όταν τα ανθρώπινα υπολείμματα των πολιτικών τους, ξεπαγιάζουν στα πεζοδρόμια, στους θάμνους ή περιμένουν στην ουρά για ένα πιάτο φαΐ.

Αγαπημένε Λεωνίδα,

Εμείς οι υπόλοιποι, δεν είμαστε έτσι.
Κι αν το μνημείο σου σήμερα είναι μέσα στα σκουπίδια, είναι γιατί οι ανίκανοι σημερινοί 300, δεν ξέρουν ούτε πως να αξιοποιήσουν τις θυσίες τις δικές σου. Είναι γιατί έχουν παρατήσει όλα τα μνημεία στην τύχη τους. Ανεκμετάλλευτα να ρημάζουν.

Είναι γιατί δεν ξέρουν Ελληνικά γράμματα και δεν μπορούν να διαβάσουν τι είναι χαραγμένο (το γνωστό επίγραμμα του Σιμωνίδη) στο μνημείο που έστησαν οι αρχαίοι στον τόπο που εσύ θυσιάστηκες

Ὦ ξεῖν’, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε
κείμεθα, τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι.
Που σημαίνει, νεοέλληνα εκ των σύγχρονων απαίδευτων 300: “Ξένε, πες στους Λακεδαιμόνιους ότι κειτόμεθα εδώ, πιστοί στους νόμους τους”

Αγαπημένε Λεωνίδα,

Εδώ οι δικοί μας 300, το μόνο που συγκράτησαν από όσα έκανες εσύ, ήταν όταν στο επικό έργο που γύρισαν οι Αμερικάνοι (ούτε ένα έργο προς τιμή σου δεν είναι άξιοι να κάνουν οι νεοέλληνες), είπες This is Sparta και εκεί δεν άκουσαν καλά.. και κράτησαν μόνο το «Parta» !! Ή, πως αυτοί οι «εδώ» 300 είναι οι σύγχρονοι (S)party-ates και μπορούν να συνεχίζουν τα party.

Αλλά, αγαπημένε Λεωνίδα, θέλουν να αλλάξουν και το «300» να γίνουν λιγότεροι, όχι φυσικά για οικονομία, αλλά γιατί σύντομα όλοι θα παίρνουμε (και αν) 300 ευρώ και ο συμβολισμός δεν τους αρέσει.

Έμαθες τα νέα Λεωνίδα; Εδώ προχτές είχαμε πρόταση μομφής από ένα κόμμα που το λένε ΣΥΡΙΖΑ, γιατί υποστηρίζει πως έρχεται η καταστροφή – και ναι έρχεται. Αντιθέτως 153 βουλευτές είπαν εκείνη τη μέρα, πως δεν έρχεται οι καταστροφή (παρότι το λένε καθημερινά δημοσίως), και οι υπόλοιποι που βλέπουν το χάος και θέλουν να μας σώσουν, θαρρείς πως παραιτήθηκαν για να οδηγηθούμε σε εκλογές και να μας κυβερνήσουν αυτοί ή κάποιοι άλλοι καλύτεροι; Όχι!!! Ανόητε Λεωνίδα. Έμειναν «παγωτό», όπως λέμε εμείς εδώ. Γιατί τελικά στη «δημοκρατία» μας έχουμε αδιέξοδα.
Οι Θερμοπύλες είχαν «αδιέξοδο»;

Αγαπημένε Λεωνίδα,

Σε λίγο καιρό βλέπω και το «βρόμικο» από τα σκουπίδια μνημείο σου, να φεύγει, γιατί, αυτός ο τσαμπουκάς που έκανες με τον Ξέρξη… τους «εδώ» τους φέρνει σε δύσκολη θέση, για την ακρίβεια τους τρελαίνει.

Έμαθες τα νέα Λεωνίδα;
Here in Greece, now, what is happening is:
This is (S) Parta! This is their (S)Party!

Υ.Γ.
Όποιος υποστηρίξει από τους 300, πως το παραπάνω είναι λαϊκισμός μερικές παρατηρήσεις:
1) Σαφώς και ο βουλευτής πρέπει να αμείβεται καλά για να είναι «ακέραιος» και όχι μόνο αυτός, αλλά και ο γιατρός και ο εκπαιδευτικός και ο αστυνομικός.. και πολλοί άλλοι που προστατεύουν τη δημοκρατία του τόπου. Όμως αυτό δεν συμβαίνει το ίδιο για όλους. Επίσης οι «κύριοι» αυτοί (300), θα έπρεπε να έχουν αυτορυθμιστεί αφού τα πλούτη που είχαν όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν τους απέτρεψαν (κάποιους) να βουτηχτούν στη διαφθορά και τη σπατάλη του δημοσίου χρήματος από τις θέσεις που καταλάμβαναν.

2) Ακόμη και για συμβολικούς λόγους οι 300 θα έπρεπε να μειώσουν τα έσοδά τους. Έχουν τεράστια ευθύνη για την ανθρωπιστική κρίση της χώρας. Ας προσπαθήσουν να ζήσουν με 300 ευρώ και μετά να δουμε θα ξαναψηφίσουν(;;) νόμο που εξαθλιώνει τους πολίτες, στο όνομα κάποιας σωτηρίας…

3) Κύριοι της Βουλής, πλείστα τα παραδείγματα πολιτικών αυτού του έθνους που αρνήθηκαν οποιαδήποτε χρηματική ανταμοιβή όταν η πατρίδα τους κατέρρεε. Διαβάστε λίγη ιστορία.. όχι απαραίτητα Λεωνίδα που σίγουρα σας ανατριχιάζει.. αλλά Καποδίστρια, θυμηθείτε τις ρήσεις του: «Ελπίζω ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ’ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της» «εφ όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν». Δεν πιστεύω κι εδώ να θέλετε μετάφραση;;

4) Τέλος για αυτούς που θα πουν πως τους ψηφίζει ο λαός .. φυσικό και επόμενο όταν όλο το σύστημα τους επιβάλλει επικοινωνιακά δια της πλύσης εγκεφάλου ως τους μοναδικούς σωτήρες, για τα τραγικά προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.

5) Κύριοι της Βουλής, κανείς δεν σας υποχρέωσε να μπείτε στη Βουλή. Η υποκρισία σας για το βάρος που σηκώνετε την ώρα της κρίσης.. είναι τουλάχιστον προσβλητική. Αν σας κόφτει η ακεραιότητα της δημοκρατίας και θέλετε παχουλές αποζημιώσεις για να μην είστε επιρρεπείς στους χρηματισμούς, δηλώστε ανοιχτά τους χορηγούς σας και αρνηθείτε να παίρνετε όσα παίρνετε, όταν συμπολίτες σας πεθαίνουν δίπλα σας… Αν τους βλέπετε.

ΔΙΟΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ. Και σήμερα, αυτοί που τους θυσιάζετε στο βωμό της “σωτηρίας” είναι όλοι οι άλλοι εκτός από εσάς.

aienaristeyein

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top