Select Menu


Σκοτώνονται μεταξύ τους και παραιτούνται οι κύριοι του ΤΧΣ γιατί ο καθένας από αυτούς εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα επενδυτικών fund. Το Ελληνικό τραπεζικό σύστημα στα κοράκια των διεθνών αγορών με την ανοχη του κυριού Στουρνάρα και της κυβέρνησης Σαμαρά. Αυτή είναι η συμμορία που κυβερνά την χώρα.

Αυτή είναι η κατάντια της χώρας και των συμμοριών που κυβέρναν και διαχειρίζονται την περιουσία του Ελληνικού λαού. Παραιτήθηκε ο κύριος Μπερούτσος γιατί αποφασίστηκε να πωληθει η Πανγαία σε ανταγωνιστρια εταιρία του George Soros αυτόν που εκπροσωπούσε ως μέλος του ΤΧΣ!

Ο Ελληνικός λαος χρεώθηκε με δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουν τους τραπεζίτες και αυτοί πουλάνε την περιουσία του Ελληνικού λαού σε Εβραικά επενδυτικά fund του Μπένι Στάινμετζ που είχαμε αποκαλύψει πριν λίγους μήνες στον Λόγιο Ερμή με το δημοσίευμα μας εδώ.

Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε χθες  η Eθνική Τράπεζα, που είναι ο πωλητής της θυγατρικής της χρηματοδοτεί τον αγοραστή με μεγάλο δάνειο άνω των 400 εκατ. ευρώ. Το δάνειο μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο από τα λεφτά που βάζει ο αγοραστής, λένε οι πληροφορίες. Eπίσης σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το δάνειο έχει χαμηλό επιτόκιο, που εάν όχι σπανίως, δεν δίνεται σε καμία επιχείρηση από καμία ελληνική τράπεζα αυτή την περίοδο.

Σημειώνεται ότι ενώ πρόκειται για μια συναλλαγή αξίας άνω των 600 εκατ. ευρώ δεν έγινε διεθνής διαγωνισμός, αλλά απευθείας διαπραγματεύσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Το deal με βάση τους όρους που έχουν διαρρεύσει προσβάλει την κοινή λογική και νοημοσύνη, ενώ είναι απαράδεκτο η Εθνική που δεν έχει ούτε ένα ευρώ περίσσευμα λόγω κεφαλαιακής ανεπάρκειας, να δανείζει ένα ιδιώτη για να αγοράσει την θυγατρική της, την Πανγαία την οποία πουλάει!

Πρόκειται για μια πρόκληση που η Τρόικα και η Τράπεζα της Ελλάδος πρέπει να εξετάσουν.

Είναι απαράδεκτο η Εθνική να διαπραγματεύεται με την Invel στην οποία μεγαλομέτοχος είναι ο Ισραηλίτης Beny Steinmetz ώστε να πουλήσει την Πανγαία και εν συνεχεία να αποκαλύπτεται ότι η Εθνική θα χορηγήσει δάνειο 418 εκατ στην Invel για να αγοράσει την Πανγαία. 

Το ακόμη πιο προκλητικό είναι το επιτόκιο euribor 3μηνών +280 μονάδες βάσης δηλαδή περίπου 3% επιτόκιο. 

Η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας δεν μπορεί να μην απαντάει στα ερωτήματα που τίθενται. 

Δεν μπορεί για ανούσια ζητήματα να εκδίδει non paper και για ουσιώδη να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. 

Πρόκειται για μια προκλητική απόφαση τράπεζας που αντί να χορηγεί δάνεια στην ελληνική οικονομία χρηματοδοτεί τον αγοραστή.... της θυγατρικής της!!!

Το deal της Πανγαία προωθείται από τον Σαμαρά όχι τόσο γιατί θέλει να διασφαλίσει τον προσωπικό του φίλο Α. Τουρκολιά αλλά γιατί ποντάρει στο επενδυτικό ενδιαφέρον του Beny Steinmetz!

Επιμέλεια logiosermis.net
Με πληροφορίες απο thepressproject και bankingnews

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top