Select Menu


Σε μία πρόσφατη ομιλία του στην Πολωνία, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, Ζμπίγκνιεου Μπρζεζίνσκι, προειδοποίησε συναδέλφους του της ελίτ, πως ένα παγκόσμιο κύμα ‘Αντίστασης’ προς εξωτερικούς ελέγχους, καθοδηγούμενο από ‘λαϊκούς ακτιβιστές’ απειλεί να εκτροχιάσει το κίνημα για μια Νέα Τάξη Πραγμάτων. 

Αποκαλώντας την ιδέα πως ο 21ος Αιώνας, ως ο Αμερικάνικος αιώνας είναι μία «Κοινή Ψευδαίσθηση», ο Μπρζεζίνσκι δήλωσε πως η αμερικανική κυριαρχία δεν είναι πλέον εφικτή λόγο του ότι υπάρχουν μεγάλα κύματα που αλλάζουν την κοινή γνώμη μέσα απ΄την «άμεση μαζική επικοινωνία του ραδιοφώνου, της τηλεόρασης και του ίντερνετ», που δρουν αθροιστικά και διεγείρουν «μία παγκόσμια αφυπνισμένη συνείδηση προς την μαζική πολιτική».

Ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ, πρόσθεσε πως αυτός ο «αυξανόμενος μαζικός και παγκόσμιος ακτιβισμός, φαίνεται εχθρικός στην εξωτερική κυριαρχία, όπως είχε επικρατήσει στα χρόνια της αποικιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού». 

Ενώ ο Μπρζεζίνσκι μίλησε μ΄έναν ουδέτερο τόνο φωνής, τα συμφραζόμενα του, υπέδειξαν πως αυτό δεν είναι μια ‘γιορτή της μαζικής αντίστασης’, αλλά μια ελεγεία προς τον αντίκτυπο τηςεξωτερικής κυριαρχίας και ελέγχου που ο ίδιος έχει υποστηρίξει επανειλημμένα.

Τα σχόλια έγιναν σε μία συγκέντρωση του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νέων Ιδεών (EFNI:European Forum of New Ideas), μία οργάνωση που υποστηρίζει τον μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης σ΄ ένα αντιδημοκρατικό ομοσπονδιακό υπερκράτος, του τύπου ακριβώς όπως ο Μπρζεζίνσκι τόνισε να ‘απειλείται’ στην ομιλία του.

Σ’αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό πως το σημείο που επισημαίνει ο Μπρζεζίνσκι σχετικά με την ‘μαζική αντίσταση’ να γίνεται μεγάλο εμπόδιο προς την νέα τάξη πραγμάτων, δεν είναι μια προειδοποίηση, αλλά μία επευφημία.

Επίσης, σκεφτείτε τι έγραψε ο Μπρζεζίνσκι στο βιβλίο του «Ανάμεσα σε δυο Κόσμους: Ο Ρόλος της Αμερικής στην Τεχνοτρονική Εποχή», όπου υποστηρίζει τον έλεγχο των πληθυσμών από μιά πολιτική τάξη ελιτιστών μέσα απ΄ την τεχνοτρονική χειραγώγηση.

«Η τεχνοτρονική εποχή, συμπεριλλαμβάνει την σταδιακή εμφάνιση μιας πιο ελεγχόμενης κοινωνίας. Μια τέτοια κοινωνία θα κυριαρχείται από μία ελίτ μή-περιορισμένη από ηθικές αξίες. Σύντομα, θα μπορεί να υποβληθεί μιά σχεδόν συνεχόμενη παρακολούθηση του κάθε πολίτη και να υπάρχουν ενημερωμένοι πλήρεις φάκελοι με ακόμα και τα πιο προσωπικά δεδομένα του κάθ’ ενός. 

Αυτοί οι φάκελοι θα μπορούν να είναι προσβάσιμοι ανά πάσα στιγμή από τις αρχές», έγραφε ο Μπρζεζίνσκι .

«Στην τεχνοτρονική κοινωνία, η τάση θα είναι προς την συσσωμάτωση ατομικής υποστήριξης εκατομμυρίων μη-συντονισμένων πολιτών, ευκολοπροσβάσιμοι από μαγνητικές και ελκυστικές προσωπικότητες, εκμεταλλεύοντας τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες για την χειραγώγηση συναισθημάτων και τον έλεγχο της λογικής,»γράφει στο ίδιο βιβλίο.

Η απότομη ανησυχία του Μπρζεζίνσκι σχετικά με την επίδραση ενός πολιτικά συνειδητοποιημένου παγκόσμιου πληθυσμού, δεν πηγάζει απ΄την ιδέα της ταύτισης του με την αιτία τους. Ο Μπρζεζίνσκι είναι ο απόλυτος γνώστης ελιτιστής, ο ιδρυτής της πανίσχυρης Τριμερής Επιτροπής, φωστήρας σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών και συχνός συμμέτοχος του γκρούπ Μπίλντερμπεργκ. Ο ίδιος ο Ομπάμα, τον έχει χαρακτηρίσει ως «έναν απ’τους πιο εξαιρετικούς στοχαστές μας».

Μετάφραση: Aφύπνιση συνείδησης από το hangthebankers και livefreelivenatural

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top