Select Menu


Γράφει ο Γιάννης Ιωάννου

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μια νέα έγκυρη δημοσκόπιση που τρέχει αυτήν την ώρα, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι, η πλειοψηφία της κοινής γνώμης στη χώρα μας υποστηρίζει την επιστροφή στη δραχμή, γεγονός που έχει πανικοβάλλει το κατεστημένο, το οποίο προσπαθεί να βρει τρόπους για να τις αποκρύψει ή να την απαξιώσει.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες και θα πέσει ως βόμβα στο σημερινό πολιτικό σκηνικό, ανατρέποντας τα ισχύοντα δεδομένα, με προοπτική τη μεγάλη συρίκνωση μέχρι και εξαφάνιση των Μνημονιακών κομμάτων. Αλλά και τον περιορισμό της απήχησης ακόμα και των κομμάτων εκείνων, του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που αντιτίθεται δήθεν στο Μνημόνιο αλλά αποδέχονται το ευρώ, γεγονός που αποτελεί μια κορυφαία αντίφαση.

Υπενθυμίζεται ότι, η τελευταία δημοσκόπιση που είχε δει το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα "Το Βήμα", έγινε στα τέλη του περασμένου Μαίου και έδινε πάνω από 38 % των απαντήσεων υπέρ της επιστροφής στη δραχμή. Από τότε, περιέργως, καμιά παρόμοια δημοσκόπιση δεν είδε το φως της δημοσιότητας, αν και είναι γνωστό ότι διενεργούνται παρόμοιου τύπου μυστικές έρευνες.

Η Δημοκρατική Κίνηση Δραχμή 5 *, δημιουργήθηκε την Πρωτομαγια του 2013 και από τότε, αλλά και από πιο πριν, οι παρεμβάσεις των στελεχών της, όπως και άλλων κινήσεων με την ίδια πολιτική πρόταση, φαίνεται ότι έχουν συμβάλλει καθοριστικά στη μεταστροφή της κοινής γνώμης στο όλο θέμα. Μόλις πριν απο ένα χρόνο, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών υποστήριζε την παραμονή στο ευρώ σε επίπεδα της τάξης του 80%.

Ο κατήφορος της Μνημονιακής καταιγίδας, τα νέα ολοένα βαρύτατα μέτρα που επιβάλλονται, η οικτρή διάψευση της εικονικής αισιοδοξίας που καλλιεργεί η Μνημονιακή κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ, σε συνδυασμό με την έγκριτη επιχειρηματολογία των στελεχών μας, τις εμπεριστατωμένες αναλύσεις, τις μελέτες, τα βιβλία, τις όποιες λίγες έστω τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές σοβαρές εμφανίσεις τους, εξηγούν αυτήν τη θεαματική μεταστροφή της κοινής γνώμης. Η οποία έχει παύσει πλέον να φοβάται τον "Μπαμπούλα" της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, αφού αντιλαμβάνεται ότι μέσα στην ευρωζώνη δεν υπάρχει καμιά απολύτως ελπίδα για να ανατείλουν καλύτερες μέρες.

Η άποψη ότι το ευρώ καταστρέφει τη Ελλάδ , όπως και όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, επιβεβαιώνεται από τα στυγνά οικονομικά δεδομένα, καθώς και από όλους σχεδόν τους σοβαρούς διεθνείς οικονομολόγους και αναλυτές, αλλά και υψηλά ιστάμενους εκπρόσωπους του διεθνούς κατεστημένου, όπως ο τέως πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Άλαν Γκρίσπαν. Ο οποίος πρόσφατα δήλωσε ότι η κατάσταση στην ευρωζώνη δε θα βελτιωθεί επειδή η κουλτούρα χωρών όπως η Γερμανία και η Ελλάδα είναι τελείως διαφορετική. Και ότι, το ευρώ θα μπορούσε να διασωθεί μόνο αν υπάρξει πολιτική ένωση όπως αυτή της Δυτικής με την Ανατολική Γερμανία, κάτι που φυσικά δεν πρόκειται να γίνει, γιατί συνεπάγεται τεράστια μεταφορά πόρων από τον ισχυρό βορρά στον αδύνατο νότο και αυτό δε βρίσκεται φυσικά μέσα στην ατζέντα της κας Μέρκελ.

Η μαζική μεταστροφή της κοινής γνώμης στην ανάγκη επιστροφής στη δραχμή, αποτελεί γεγονός, παρ' όλο την ανελέητη προπαγάνδα των καταχρεωμένων συστημικών ΜΜΕ, που αποκλείουν, ή περιστέλλουν την παρουσία της άποψης αυτής στα κεντρικά ενημερωτικά και σχολιογραφικά τους προγράμματα, αποδεικνύοντας έτσι πόσο σέβονται το δημοκρατικό διάλογο. Γι' αυτό και συνεχώς χάνουν σε ακροαματικότητα και αναγνωσησιμότητα προς όφελος των μικρών, των περιφεριακών και των νέων ΜΜΕ που προσφέρουν εναλλακτική και ευρύτερη πληροφόρηση.

Η δημοσιοποίηση της νέας δημοσκόπισης θα σημάνει την απαρχή της ανατροπής του διαπλεκόμενου, εξαρτώμενου, καταχρεωμένου κατεστημένου που έχει επικαθήσει πάνω στη χώρα μας και την οδηγεί στον Καιάδα.

drachmi5.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top