Select Menu

Το δράμα της υποχρεωτικής ανοχής επεξεργάζεται πόθους γεμάτους τρόμο κι ευσέβεια και τους στήνει ορθούς πέρα από τα όρια της λογικής που μοιραία εγκαταλείπεται...

Γράφει ο Γιώργος Πολίτης

Η οργή εγκυμονεί θύελλες, η παρατεταμένη ανοχή, αγωνίες και ανθηρά ξεσπάσματα. Δεν θέλει και πολύ, ο λαός που αντιλαμβάνεται πως κατ’ εξακολούθησιν εξαπατάται, πως προδίδεται και εν κατακλείδι χλευάζεται με τον ειρωνικότερο τρόπο, να ξεσπάσει την ορμή του με τρόπο ανυπόφορο.

Η σκληρή πλάκα, που φράζει το κύμα εκτόνωσης της πλατιάς μάζας συσπάται συμπιεσμένη πολύ επικίνδυνα και εκείνο που χρειάζεται, είναι ένα απλό έρεισμα μιας ‘’φίλιας’’ νίκης, ή έστω την υπόνοια αυτής, ώστε να φανούν πράγματα τα οποία θα σας εκπλήξουν.

Οι πάτρωνες των κομμάτων, οι αρχηγοί τους εάν προτιμάτε, δεν θα είναι σε θέση να παίξουν τον ρόλο εκείνο που θέση τους ορίζει, διότι δεν θα μπορούν να περιμαζέψουν το μέγεθος της ορμής του όχλου και των πρόχειρα ‘’δεδικασμένων’’ πολιτικών υποθέσεων.

Η λογική της μάζας θα εκτραπεί, καθώς το ‘’υπομονετικό’’ που εδρεύει στο σώμα του καθενός μέσα, θα πάψει να συναισθάνεται την εναρετότητά του, αφυπνίζοντας αιφνιδίως το ενεργητικό του ζωώδες. 

Δεν αντιλαμβάνεσθε; 

Αναφέρομαι σε ένα γκάλοπ που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και εμφανίζει την Χρυσή Αυγή ως πρώτο κόμμα με 25% περίπου. (αναζητήστε τη στο διαδίκτυο)

Φαντάζεστε θαρρώ τα αποτελέσματα του ενδεχόμενου της επαλήθευσης…

Δεν μάχομαι ούτε υπέρ της αξιοπιστίας της συγκεκριμένης δημοσκόπησης -παρ’ όλο που προέρχεται από γνωστό δημοσιογράφο- ούτε και κατά αυτής, απλά δράττομαι της ευκαιρίας να σκεφθώ τα επόμενα.

Ο κόσμος θα ζητήσει εκδίκηση από ένα κόμμα που συνηγορεί. Απλά και μόνο αυτό φτάνει ώστε να δώσει στα πρωινά σας, κυβερνώντες, το χρώμα του ερέβους. 

Ο λαός δεν θα χρειαστεί επί του προκειμένου να συμπράξει ουσιαστικά με κανένα κόμμα μα θα κατέβει στους δρόμους αναζητώντας τα ρέστα, του κάθε εμπαιγμού, της κάθε λεπτά καμωμένης κοροϊδίας, για ολόκληρη την παρωδία που παίχθηκε σε βάρος του και τότε οι κουβέντες σας μαζί του θα είναι λιγοστές, καθώς θα περιορίζονται σε συνθήματα της μίας μονάχα πλευράς. 

Τα επιχειρήματα θα περιέλθουν σε δεύτερη, σε τρίτη ή ακόμη και τέταρτη μοίρα, γιατί κανείς δεν θα θέλει να ακούσει τίποτα από κανέναν. Θα ομιλεί μονάχα το συναίσθημα, το ένστικτο, και η βαριά διάθεση για εκδίκηση. 

Η λογική του όχλου που θα ζητά ικανοποίηση δεν θα είναι ικανή να την βρει σε κανένα δικαστήριο. Τα κάγκελα θα φαντάζουν σωτήρια, εμπρός από το πρόδρομο της γενικής παραφροσύνης. Της δίκαιης γενικής παραφροσύνης ενώ τα ελικόπτερα θα μοιάζουν σε εσάς, δώρο Θεού…

Η λέξη που θα δίνει παραστάσεις να είναι εκείνη η προσβλητική της ‘’προδοσίας’’ όχι τόσο για την πορεία όσο διά το ασύστολο των κατ’ εξακολούθησιν ψευδών. 

Ο κόσμος γυρεύει κάλυψη. Η Χρυσή Αυγή προσφέρει το καλύτερο καμουφλάζ διότι και διωκόμενη είναι και οργισμένη, αλλά και έχει την δύναμη να εμπνεύσει παντός είδους διωγμό και να θυμάστε: την ώρα που ο θυμός ζητάει εκτόνωση, η λογική διακόπτει! 

Κανείς δεν θα νοιάζεται για την αγιοσύνη της απόφασης, όλοι θα θελήσουν να κόψουν το τέως δραστήριο χέρι και σε τέτοιες περιπτώσεις το χέρι αυτό δεν κόπτεται μέσα από σύννομες διαδικασίες, μα με μπαλντά και λεπίδι…

Να εύχεστε κύριοι να πρυτανεύσει η λογική, την οποία άθλια μάχεσθε. 

Να εύχεσθε κύριοι η αποφράς αυτή στιγμή, ποτέ να μην έλθει, διότι ούτε εσείς θα καταφέρετε να την διαχειρισθείτε, αλλά ούτε και κανείς από εμάς δεν θα είναι σε θέση όσο και να το θέλει, για ανθρωπιστικούς λόγους, να σας στηρίξει. 

Το συναίσθημα θα γιορτάσει την νίκη του και αυτή του η νίκη θα σημάνει τα μύρια κακά για εσάς. Δίκαια ή άδικα κανείς δεν θα είναι σε θέση να σταθεί να κοιτάξει, να ερμηνεύσει, να διευθετήσει. Η μετάνοια έρχεται πολύ αργότερα, εάν ποτέ έλθει.

Το γήπεδο θα σχολάσει και ο χρόνια ηττημένος όχλος -ο πρόσκαιρα ομονοών-, που επιτέλους σήκωσε το κύπελλο την νίκης, θα απαιτήσει εκδίκηση έχοντας ως όπλο το νεκρό αγνό ονείρων του και η απώλεια του ονείρου αυτού, να ξέρετε πως είναι ικανή να σπάσει την βιτρίνα της ωχρής σας υπόστασης…

Μην ξεχνάτε πως σε Έλληνες απευθύνεστε. Οι κατακτητές δικαιούνται να το λησμονούν, εσείς όμως όχι…

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top