Select Menu


Αδειάζει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη σύμβαση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά η Λούκα Κατσέλη. Η πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ALPHA και με αφορμή την προσπάθεια του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να εμπλέξει το όνομά της στην υπόθεση των υποβρυχίων, είπε: «δεν είχα καμία αρμοδιότητα ή ανάμειξη, ούτε στις διαπραγματεύσεις, ούτε στη σύνταξη της επίμαχης σύμβασης για τα υποβρύχια, που έγιναν εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Άμυνας».

Συνεχίζοντας, η κ. Κατσέλη ξεκαθάρισε ότι η συμφωνία πλαίσιο που υπογράφηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και τις εμπλεκόμενες εταιρίες τον Μάρτιο του 2010 φέρει τις υπογραφές του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ενώ ο κυρωτικός της σύμβασης συζητήθηκε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής με εισηγητή κατά την ψήφισή του τον τότε υπουργό Άμυνας, δηλαδή τον κ. Βενιζέλο.

Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας πρόσθεσε ότι «εκ του αποτελέσματος προκύπτει ότι η σύμβαση ήταν προβληματική και έχει οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια», ενώ κατέστησε σαφές ότι οι σκιές της υπόθεσης καλό θα είναι να διερευνηθούν σε βάθος.

Αναφορικά με το ταξίδι της στο Άμπου Ντάμπι και τις επαφές που είχε με τοπικούς αξιωματούχους, διευκρίνισε ότι οι συζητήσεις δεν αφορούσαν τον Σκαραμαγκά, αλλά τη διερεύνηση δυνατοτήτων αναπτυξιακής συνεργασίας σε πολλούς τομείς, συμμετοχής του Άμπου Ντάμπι στο υπό σύσταση Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο, αλλά και πιθανού ενδιαφέροντος για αγορά ελληνικών ομολόγων.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top