Select Menu

Το Ισραήλ είναι έξαλλο με τη διαρροή από τα αμερικανικά ΜΜΕ ( CNN) της ισραηλινής επιδρομής στην Λατάκεια και έντονα « εξοργισμένο » από το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι της αμερικανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσαν ότι «η εναέρια επίθεση σε συριακή βάση αεράμυνας στη Λατάκεια προκλήθηκε από την Πολεμική αεροπορία του Ισραήλ» .

Το Ισραήλ δεν έχει παραδεχθεί επισήμως τέτοια αεροπορική επίθεση στο συριακό έδαφος .
Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNN , ότι επιβεβαιώνει την υλοποίηση της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης σχετικά με το φορτίο πυραύλων και εξοπλισμού που προορίζονταν για την «Χεζμπολάχ» από την ισραηλινή αεροπορία .

Το ισραηλινό Κανάλι 10 ανέφερε ότι ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης , αποκάλεσε τις δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων για το θέμα αυτό » εξωφρενικές » και τόνισε ότι αυτό το είδος της διαρροής «είναι αδιανόητο» στις σχέσεις μεταξύ συμμάχων .

Το 2ο ισραηλινό κανάλι κυκλοφόρησε μια δήλωση σύμφωνα με την οποία η αμερικανική διαρροή πραγματοποιήθηκε από «κέντρα εκτός του Λευκού Οίκου» .

Ο Ισραηλινός στρατιωτικός αναλυτής Roni Daniel σε συνέντευξη του στο δεύτερο κανάλι δήλωσε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης Ομπάμα είναι «ακατανόητη». Ο Daniel επεσήμανε ότι η «σιωπή» του Ισραήλ έδωσε περιθώρια ελιγμών στο πρόεδρο Μπασάρ αλ – Άσαντ,ενώ η αμερικανική δημοσιοποίηση του γεγονότος «δίνει» την νομιμοποίηση στο συριακό καθεστώς μιας άμεσης απάντησης με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του Ισραήλ .

Η συμπεριφορά των Αμερικανών , «πιέζει το συριακό καθεστώς όλο και πιο κοντά στο σημείο όπου δεν θα είναι πλέον σε θέση να «καταπιεί» τέτοιου είδους επιθέσεις , και θα αναγκαστεί να απαντήσει», αναφέρουν οι ισραηλινοί εμπειρογνώμονες . Το γεγονός αυτό αποτελεί το «δεύτερο αμερικανικό φάουλ» μετά την δημοσιοποίηση από τον αμερικανικό τύπο των σχεδίων του νέου ισραηλινού πυρηνικού κέντρου.!!!

Πηγή: www.mignews.com
Μετάφραση :Γ. Μοτσάκος (Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών)

drougos.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top