Select Menu


Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ

Μαινόμενος κατά της Ελευθεροτυπίας εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη σημερινή αποκάλυψη της “Ε” ότι χρηματοδοτεί με 4,5 εκατ. ευρώ τους Γερμανούς ειδικούς της Task Force για να υλοποιήσουν το σχέδιό τους για νέο ΕΟΠΥΥ αλλά και ανασυγκρότηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ: Κέντρα Υγείας, πολυϊατρεία, περιφερειακά ιατρεία).

Ο κ. Γεωργιάδης, κραδαίνοντας άλλο έγγραφο από αυτό πουαποκάλυψε η “Ε”, υποστήριξε ότι πρόκειται για ανοικτό διαγωνισμό, σύμφωνα με τον οποίο, όποιος κερδίσει και εργαστεί για την ανασυγκρότηση του συστήματος θα εισπράξει και τα χρήματα. 

Ο κ, Γεωργιάδης, σε μια μάλλον... τηλεοπτική του εμφάνιση, ισχυρίστηκε ότι είναι άγνωστο ποιος θα πάρει τα χρήματα και ότι δεν θα τα πάρει η Task Force, παρ΄ ότι στο έγγραφο φαίνεται ξεκάθαρα ότι υπάρχει κωδικός δικαιούχου σύμφωνα με τον οποίο, όπως διαφαίνεται κατά μήκος του εγγράφου, το σχέδιο της ανασυγκρότησης θα υλοποιηθεί από την ομάδα Health in Action (Υγεία εν δράσει), που συγκροτήθηκε από την Task Force. 

Ο υπουργός Υγείας μάλιστα, όχι μόνο δεν δίστασε να καταφερθεί εναντίον της “Ε” για την αποκάλυψή της, αλλά άφησε και αιχμές για ζήτημα πλέον “προσωπικό”, ενώ είναι ευρέως γνωστό πως ούτε η εφημερίδα, ούτε οι συντάκτες της, σχετίζονται με τον ίδιο ή τον κύκλο του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, που είναι σαφές πλέον ότι έχει κάνει τη χρυσή συμφωνία με την Task Force για τη δημιουργία της ΠΦΥ, επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι ο διάλογος θα συνεχιστεί με τους ιατρικούς συλλόγους και τα σωματεία για έναν μήνα ακόμη. Επίσης, μαινόμενος και με υψηλή ένταση φωνής, κατά την προσφιλή του τακτική, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν ο ίδιος να απολογείται σε ξένους που είναι στη χώρα μας, οι οποίοι του τηλεφωνούν και τον ρωτούν σχετικά για “εσωτερικά ζητήματά μας”.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top