Select Menu


Όποτε ανεβαίνει στην Ξάνθη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, ο δημοσιογράφος του "Mega" Ιορδάνης Χασαπόπουλος συνηθίζει να κάνει βόλτες με τον επιστήθιο φίλο του και κυβερνητικό εκπρόσωπο των κυβερνήσεων Παπανδρέου, τον Γιώργο Πεταλωτή.

Οι φίλοι του δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι αυτή τη φιλία με τον άνθρωπο, τον οποίο έχουν κατηγορήσει κάποιοι για εμπλοκή στην υπόθεση Βατοπεδίου ήδη από το 2003...

Ορισμένοι μάλιστα προσπαθούσαν, όπως έγινε στα τέλη Αυγούστου, να εμφανίσουν τις επαφές των δύο ανδρών ως γνωριμία για τις ταβέρνες και τα μπαρ που έγινε φιλία από το... «ρεπορτάζ». Σ' αυτήν την παρέα προσθέτουν κάποιοι τοπικοί δημοσιογράφοι και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης κ. Αριστείδη Γιαννακίδη, με τον οποίο ο κ. Γιώργος Πεταλωτής έδωσε επανειλημμένως αγώνες για το ΠΑΣΟΚ να εκλεγεί νομαρχιακός σύμβουλος, νομάρχης και τελικά περιφερειάρχης. Ως εδώ καλά!

Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές του, στις 25 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος του "Mega" κ. Ιορδάνης Χασαπόπουλος εμφανίστηκε στη Μαρώνεια με τον κ. Πεταλωτή. Άρχισαν να μιλούν σε μια παρέα φίλων και παλιών μελών του ΠΑΣΟΚ για την ανάπτυξη της περιοχής, ακόμα και με εναλλακτικές μορφές όπως ο αγροτουρισμός. «Έρχεται η ανάπτυξη», όπως είπε κάποιος μετά τον άλλο που είχε αναφωνήσει ότι «λεφτά υπάρχουν».

Επειδή η Ξάνθη είναι μικρή πόλη και τίποτε δεν μένει κρυφό, κάποιοι έψαξαν και έβγαλαν... λαβράκι, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα Newsbomb. Μερικές ημέρες πριν απ' αυτό το περιστατικό, στις 2 Αυγούστου, δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του (επίσης «πράσινου») αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Φώτη Καραλίδη, η παραχώρηση έκτασης 25 στρεμμάτων στην Καλλιθέα Σταυρούπολης, στην εταιρεία με την επωνυμία «Ιορδάνης Χασαπόπουλος Μονοπρόσωπη ΕΠΕ». Αυτή την εταιρεία διαχειρίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος.



Οι υποψίες στους ντόπιους

Οι ντόπιοι λένε ότι αυτή η περιοχή αποτελεί ένα μικρό παράδεισο χάρη στην βλάστηση, τα ειδυλλιακά χαρακτηριστικά και με τον παραδοσιακό οικισμό της, ο οποίος σχεδόν έχει εγκαταλειφθεί αφού εκεί παραμένουν μόνο 20 μόνιμοι κάτοικοι. Στο δάσος που εναλλάσσεται με τους οπωρώνες, μέσα στα ρυάκια και στα ποταμάκια, ο συντάκτης που καλύπτει ΠΑΣΟΚ για το "Mega" εξασφάλισε να αναλάβει τη διαχείριση ενός «φιλέτου» συνολικού εμβαδού 24.736,62 τ.μ. για τα επόμενα 25 χρόνια.
Κι ως εδώ καλά...

Τίποτε όμως δεν θα ήταν μεμπτό εάν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος δεν κατάφερνε να ωφεληθεί από τις «συμπτώσεις». Η τιµή εκκίνησης του καταβλητέου τιµήµατος για την ετήσια ενοικίαση της εν λόγω περιοχής καθορίσθηκε από την Περιφέρεια στα 742 ευρώ.

Η εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης του γνωστού δημοσιογράφου κατέθεσε μεγαλύτερη προσφορά κατά 16 ευρώ. Έτσι, με 758 ευρώ το χρόνο ο κ. Χασαπόπουλος εξασφάλισε 25 στρέμματα δημόσιας γης σε περιοχή ως το 2038 (με πρόβλεψη παραχώρησης για μια δεκαετία ακόμα), όπου μπορεί να φτιάξει πολύ "mega mou" αγροτοτουριστικές μονάδες για τη φιλοξενία VIP φραγκάτων, ένα βήμα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και τα γειτονικά θέρετρα σκι ή τα εμπορικά κέντρα. Καλό;

Μόλις έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή

Το θέμα απασχολεί την τοπική κοινωνία, αλλά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που έψαξαν και βρήκαν διάφορα ενδιαφέροντα έγγραφα. Λίγο καιρό μετά την πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή εξ αιτίας του θορύβου που είχε προκληθεί από το ΠΑΣΟΚ και στελέχη του όπως ο κ. Πεταλωτής, ο δημοσιογράφος του "Mega" προχώρησε στην ίδρυση της Μονοπρόσωπης ΕΠΕ του, η ίδρυση και λειτουργία της οποίας δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 13599, στις 23 Νοεμβρίου 2009.

Λίγες εβδομάδες μετά την ανάρρηση του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία υπό τον πρωθυπουργό του «λεφτά υπάρχουν», τον Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Χασαπόπουλος αποφάσισε να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις. Μέσα από την εκπομπή του αλλά και μέσω των τοπικών ΜΜΕ, ο δημοσιογράφος είχε αρχίσει να εκφράζει την αγάπη του για την ιδιαίτερη πατρίδα του και να προβάλλει τους ντόπιους παράγοντες από το κανάλι στο οποίο κάνει ρεπορτάζ και εκπομπές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Οκτώβριο του 2012, ο δημοσιογράφος κατέθεσε αίτηση στην Περιφέρεια εκφράζοντας το έντονο ενδιαφέρον του σχετικά µε την παραχώρηση του ακινήτου «µε σκοπό την καλλιέργεια και τη δηµιουργία αγροτουριστικής µονάδας και τουριστικών καταλυµάτων».

Στις 26 Ιουνίου 2013 έγινε η ανοικτή δημοπρασία και τελικά στις 2 Αυγούστου η έκταση παραχωρήθηκε. Το ερώτημα δεν είναι αν και εδώ ισχύει το «ΝΟΜΙΜΟΝ» διότι καθένας μπορεί να το ερμηνεύσει διαβάζοντας τη λέξη αυτή από αριστερά προς τα δεξιά και αντιστρόφως το ίδιο. Το ερώτημα είναι αν όλη αυτή η ιστορία προάγει το ηθικό και το δίκαιο σε μια κοινωνία που ταλαιπωρείται από την κρίση και τις εντεινόμενες ανισότητες.

Επιπροσθέτως, πώς μπορεί να μιλά κανείς για αντικειμενική και ανεξάρτητη ενημέρωση όταν ο συντάκτης που καλύπτει ΠΑΣΟΚ σε κανάλι που έχει δώσει επανειλημμένως τα διαπιστευτήριά του στο συγκεκριμένο κόμμα γίνεται συνομιλητής και συνεργάτης του «συστήματος ΠΑΣΟΚ» στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ας απαντήσει κάποιος σ' αυτή τη λογική ερώτηση ενός φτωχού μυαλού που θέλει να ξεχάσει ότι ο κ. Χασαπόπουλος ήταν ένας από τους λίγους εκλεκτούς που είχε καλέσει στο γάμο του ο καταδικασμένος Άκης Τσοχατζόπουλος στο γάμο του, στο "Four Season" του Παρισιού, στα χρόνια της παντοκρατορίας του...

Υπόθεση που θυμίζει Βατοπέδι

Ο τιμητής των πάντων, ο αδέκαστος δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος είναι το πρόσωπο που συνέχισε την κριτική, την έρευνα και το σφυροκόπημα εναντίον της κυβέρνησης Καραμανλή για την υπόθεση του Βατοπεδίου, από το φθινόπωρο του 2008.

Όπως αποκαλύπτει το Newsbomb, σε ανοικτή γραμμή με τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ (τότε στην Ιπποκράτους) μετέφερε κλίμα και διαμόρφωνε την κοινή γνώμη εναντίον της τότε κυβέρνησης και πολύ συχνά διάνθιζε τα ρεπορτάζ του με δηλώσεις δύο στενών συνεργάτων του Γιώργου Παπανδρέου, τους Γιώργο Πεταλωτή και Σωκράτη Ξυνίδη (οι οποίοι κατάγονται από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ξάνθη).

Ο κ. Χασαπόπουλος είχε ιδιαίτερη σχέση με τους «κηπουρούς» των κυβερνήσεων Παπανδρέου και πολλές φορές τους μετέφερε κλίμα από το γραφείο του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργού. Όταν κρίθηκε η υπόθεση του Βατοπεδίου από τη Δικαιοσύνη, η οποία δεν διαπίστωσε ζημία του Δημοσίου ούτε κατά ένα λεπτό του ευρώ, ξέχασε κάθε λέξη από την κριτική του έναντι της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Κάποιοι λένε ότι χρησιμοποίησε τις πηγές του στο «βαθύ ΠΑΣΟΚ» για να φροντίσει το προσωπικό μέλλον του, ως επιχειρηματίας, πριν καταρρεύσει το ταλαιπωρημένο "Mega".

Οι εμπλοκές Πεταλωτή και Ξυνίδη

Οι στενοί συνεργάτες του κ. Γιώργου Παπανδρέου, οι κ.κ. Γ. Πεταλωτής και Σ. Ξυνίδης, φέρονται να είχαν ιδιαίτερη εμπλοκή στο θέμα με τη λίμνη Βιστονίδα και τις παραχωρήσεις (δημόσιας γης) από τη μονή Βατοπεδίου πολύ καιρό πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας «Μαχητής της Θράκης» οι δύο κύριοι γνώριζαν το περιεχόμενο της έκθεσης που είχε συντάξει η εισηγήτρια δικαστής στην Ξάνθη, πριν δημοσιοποιηθεί από τη διαδικασία.

Με τις πληροφορίες αυτές συνδέεται επίσης το περιεχόμενο της επιστολής που απέστειλαν προς τους κ.κ. Προκόπη Παυλόπουλο και Πέτρο Δούκα στις 14 Ιουλίου 2004.

Οι «Πρασινοφρουροί» που έκαναν την παραχώρηση

Ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αριστείδης Γιαννακίδης είναι κομματικός παράγοντας καριέρας αφού εργαζόταν ως συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης, στη συνέχεια έγινε νομαρχιακός σύμβουλος στις εκλογές του 1994 και του 1998. Διετέλεσε αναπληρωτής του νομάρχη Ροδόπης για περίοδο 8 ετών. Το 2002 εξελέγη Νομάρχης Ροδόπης και επανεξελέγη το 2006. Το 2011 εξελέγη Περιφερειάρχης με τις ευλογίες (και το σπρώξιμο) της τότε ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Φώτης Καραλίδης ήταν διευθυντής του εργοστασίου γάλακτος «Ροδόπη» από το 1988 ως το 2000, πάντα ενεργός υποστηρικτής του ΠΑΣΟΚ.

Εκλέχθηκε μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ τρεις φορές και μέλος της 5μελούς Γραμματείας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης. Την περίοδο 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της Νομαρχιακής και την περίοδο 2003-2005 μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Δραστηριοποιήθηκε στην αυτοδιοίκηση από το 1998 ως υποψήφιος Δήμαρχος στο Δήμο Ξάνθης. Το 2002 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνεργαζόμενο Δημοτικό Συνδυασμό (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ).

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top