Select Menu

Η συναλλαγματική ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι πολύ ισχυρή και η Γαλλία επιθυμεί προσαρμογή της ισοτιμίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, φέρεται να δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien ο Γάλλος υπουργός Βιομηχανίας, Arnaud Montebourg

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα πρέπει να καταλάβουν πως η επιλογή της ύφεσης δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το ευρώ είναι πολύ ισχυρό, αν ήταν κατά 10% χαμηλότερο έναντι του δολαρίου τότε θα αυξάναμε τον εθνικό μας πλούτο κατά 1,2%, θα δημιουργούσαμε 120.000 θέσεις εργασίας και θα μειώναμε το έλλειμμά μας κατά 12 δισ. ευρώ. Αν το ευρώ υποχωρούσε κατά 20% θα δημιουργούσαμε 300.000 θέσεις εργασίας και θα μειώναμε το έλλειμμά μας κατά το ένα τρίτο», πρόσθεσε.

Δήλωσε πως η Γαλλία «ζητά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να κάνουν ότι και οι άλλες κυβερνήσεις: να προσαρμόσει τα επιτόκια με βάσει το συμφέρον μας. Το ευρώ είναι πολύ ακριβό, πολύ ισχυρό και λίγο πολύ γερμανικό. Θα έπρεπε να είναι λίγο περισσότερο ιταλικό, γαλλικό και βασικά λίγο περισσότερο ευρωπαϊκό», σημείωσε ο ίδιος λέγοντας πως η Γαλλία εκφράζει την «ενόχληση» και την «ανυπομονησία» της με τις ευρωπαϊκές αρχές στις Βρυξέλλες.

Πηγή: Dow Jones Newswires, Wall Street Journal
Μετάφραση: thepressproject

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top