Select Menu


Γράφει ο Son Ofeon

Η εμπειρική διαπίστωση ότι λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι και το σέσκουλο προστατεύουν από τον καρκίνο , αποδεικνύεται τώρα και επιστημονικά.
Επιπλέον αποδεικνύεται και η σημασία της σωστής διατροφής ως στοιχείο πρόληψης της ασθένειας.
'Οπως είναι γνωστό από άλλες μελέτες σε περίπτωση ραδιενεργούς μόλυνσης ανθρώπων, τα ραδιενεργά υλικά αποβάλλονται  κατά 50% από τα νεφρά σε περίπου 30 ημέρες.

Η χορήγηση ενός παρόμοιου φαρμακευτικού σκευάσματος θα ήταν σωτήρια σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Αυτό εξηγεί  γιατί η μελέτη  εστιάστηκε  στο ποσοστό επιβίωσης των ποντικών σε 30 ημέρες.

Η έρευνα έγινε για να αναπτυχθούν στρατιωτικές ιατρικές εφαρμογές και θεραπείες σε μεγάλη κλίμακα.

Γι' αυτό επιλέχθηκε να μελετηθεί μία ουσία εύκολη στην παρασκευή της και σχετικά φτηνή.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ , 14 Οκτωβρίου ( RIA Novosti )  
Ένα από τα πιο υγιεινά συστατικά της Ρωσικής διατροφής ,το λάχανο , πρόσθεσε απλά ένα ακόμα παράσημο στην φήμη  του . 
Αμερικανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι περιέχει ένα συστατικό που προστατεύει τα τρωκτικά από δυνητικά θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας . 
Αυτό αναφέρει μια μελέτη που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα  . 
Ερευνητές του κέντρου LOMBARDI για την  κατανόηση του καρκίνου  στο πανεπιστήμιο του Georgetown ακτινοβόλησαν ποντίκια με θανατηφόρες δόσεις ακτινοβολίας ακτίνων γάμμα και στη συνέχεια  για δύο εβδομάδες χορήγησαν  στα τρωκτικά μια καθημερινή ένεση της ένωσης που βρίσκεται στο λάχανο , που είναι γνωστή ως DIM (diindolylmethane ) . 
" Όλα τα ποντίκια που δεν έλαβαν την θεραπεία  έχασαν τη ζωή τους , αλλά και πάνω από το μισά των ποντίκια που έλαβαν DIM  ήταν ζωντανά  30 ημέρες μετά την έκθεση στην ακτινοβολία , " δήλωσε ο  Eliot Rosen , ένας από τους συγγραφείς  της μελέτης που δημοσιεύεται στα Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS). 
Η μελέτη υποστηρίζει επιπλέον ότι τα ακτινοβολημένα ποντίκια που υποβλήθηκαν σε θεραπεία με το DIM βρέθηκαν επίσης να έχουν λιγότερη  πτώση στα ερυθρά  και λευκά  αιμοσφαίρια   και στα αιμοπετάλια στο αίμα τους . 
Οι αρνητικές αυτές  παρενέργειες  συχνά  εμφανίζονται σε ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία ακτινοβολίας για τον καρκίνο . 
Τα ποντίκια ανταποκρίθηκαν θετικά στη θεραπεία με DIM  ακόμη και όταν χορηγήθηκε 24 ώρες μετά την έκθεση . Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διαπίστωση με δεδομένο ότι η  θεραπεία μπορεί να χορηγηθεί καθυστερημένα μετά την έκθεση του ατόμου σε ακτινοβολία. 
Οι επιστήμονες μελετούσαν το  DIM ως μέσο πρόληψης του καρκίνου για πολλά χρόνια  
" Αλλά αυτή είναι η πρώτη ένδειξη ότι το DIM μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως προστασία στην  ακτινοβολία», δήλωσε ο Rosen . 
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το  DIM προστατεύει από τις ακτινοβολίες με την ενεργοποίηση ενός ενζύμου που ρυθμίζει την ανταπόκριση  σε βλάβη του DNA   και με το να  τονώνει την άμυνα στο οξειδωτικό στρες σε ακτινοβολημένους ιστούς . 
Οι ερευνητές εξετάζουν τη χρήση DIM για «την προστασία των φυσιολογικών ιστών σε ασθενείς που λάμβαναν θεραπεία με ακτινοβολία για τον καρκίνο » και  για να « αμβλύνουν ασθένεια ακτινοβολίας σε άτομα που εκτίθενται τυχαία σε ακτινοβολία », λένε στη μελέτη . 
Το DIM βρίσκεται όχι μόνο στο  λάχανο , αλλά σε όλα τα σταυρανθή λαχανικά , όπως το μπρόκολο , τα λαχανάκια Βρυξελλών , το κουνουπίδι και το σέσκουλο .
Μπορεί να χορηγηθεί με ασφάλεια με ένεση ή από το στόμα  σε ανθρώπους , αναφέρει η μελέτη  , αλλά είναι ασαφές - και ίσως απίθανο - ότι η κατανάλωση λάχανου θα προστατεύσει από την έκθεση σε ακτινοβολία . 
Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει υπάρχουν και άλλα οφέλη για την υγεία όταν τρώει κανείς  λάχανο , όπως η υψηλή παρουσία  αντιοξειδωτικών  , οι φυτικές ίνες και τα  επίπεδα της βιταμινών 
Οι ερευνητές που εργάστηκαν για την μελέτη του  Georgetown  πιστεύουν τόσο πολύ στη δύναμη του  DIM που έχουν καταθέσει αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το DIM  και για συναφείς ενώσεις με το DIM- ως προστασία ενάντια  στην έκθεση σε ακτινοβολία .

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ en.ria.ru/science
Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι οι έρευνες θα προσφέρουν σύντομα ένα φάρμακο φτηνό και προσιτό για όλους...

Mην απορήσετε στο μέλλον αν δείτε τα τρόφιμα αυτά να καταναλώνονται ευρέως από τον  Ελληνικό ή άλλους λαούς.

Εξάλλου με λαχανίδες δεν επιβίωσε ο Ελληνικός λαός στην κατοχή;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top