Select Menu

Ένοχος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως ανακοίνωσε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Από τους 19 κατηγορούμενους της υπόθεσης, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους 17 (οι 12 για το σύνολο των επιβαρυντικών κατηγοριών).

Συγκεκριμένα, οι δικαστές μετά από εξήντα συνεδριάσεις έκριναν ένοχους τους:

Άκη Τσοχατζόπουλο, Αστέριο Οικονομίδη, Ευφροσύνη Λαμπρόπουλου, Νίκο Ζήγρα, Γιώργο Σαχπατζίδη, Αρετή Τσοχατζοπούλου, Βίκυ Σταμάτη, Γιάννη Σμπώκο, Μαρία Ταλίτα Τυσεκούρα, Νίκο Γεωργουλάκη, Οράτιο Μελά, Κωνσταντίνο Αντωνιάδη και Γιώργο Κωνσταντάτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους, αλλά χωρίς την επιβαρυντική περίσταση του κατ’ επάγγελμα, τους: Παναγιώτη Σταμάτη, Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, Φώτη Αρβανίτη και Νίκο Καρατζά.

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν οι Σπύρος Χατζηνικολάου και Παντελής Ζαχαριάδης.

Η ανακοίνωση των ποινών θα γίνει πιθανότατα αύριο, καθώς σήμερα η δίκη θα συνεχιστεί με τις αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων που αναμένεται να ζητήσουν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους εντολείς τους.

www.thepressproject.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top