Select Menu

Διαβάζω ότι οι βουλευτές της Ν.Δ. λένε όχι σε εκλογές, και θυμήθηκα έναν υπουργό που τον άκουγα μια μέρα στην τηλεόραση, τότε που είχε πρωτοφουντώσει η λαϊκή κατακραυγή κατά των εθνοπατέρων·  να λέει: «Οι βουλευτές δεν είναι ούτε οι εξυπνότεροι, ούτε οι καλύτεροι, ούτε οι ικανότεροι Έλληνες. Είναι οι αντιπροσωπευτικότεροι.»

Με τη διευκρίνισή του αυτή, υπήρξε για εμένα διαφωτιστικότατος. Διότι, πράγματι, όπως οι διάφοροι Έλληνες, γιατροί, δικηγόροι, βατραχάνθρωποι, φιλοτελιστές, ιερείς, πορνοστάρ, υλοτόμοι, παγωτατζήδες, σαράφηδες, κάθε καρυδιάς καρύδι, κοιτάξαμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, έτσι και οι βουλευτές της Ν.Δ. κοιτάνε τώρα και αυτοί να προστατεύσουν ο καθένας το δικό του. Αυτό κι αν είναι αντιπροσωπευτικότητα!

Μπορεί, βέβαια, να εμφανίζονται ότι καίγονται για τη σωτηρία της χώρας, αλλά η αλήθεια είναι ότι απ’ ελόγου τους τουλάχιστον 50, που υποδέχθηκαν με άπειρη έκπληξη πέρυσι τον Ιούνιο την είδηση ότι εκλέγονται, και τούτο χάρη στο μπόνους των εδρών, βλέπουν φυσικά τις εκλογές όπως ο διάβολος το λιβάνι. Για τον απλούστατο λόγο ότι με αυτές, όχι μόνο θα αποχαιρετίσουν οριστικά την πολιτική σκηνή, αλλά και θα χρειασθεί να ξανακαταπιαστούν με τον επαγγελματικό τους προσανατολισμό, σε καιρούς πολύ-πολύ δύσκολους, για να μην πω απαγορευτικούς.

Ωστόσο, θα ήθελα να τους πληροφορήσω ότι, με τούτη την ίδια τακτική που ακολουθήσαμε εμείς οι αντιπροσωπευόμενοι, πάντως τους εαυτούς μας δεν καταφέραμε να τους σώσουμε. Ως αντιπροσωπευτικότεροι ημών που είναι εκείνοι, λοιπόν, εύχομαι την εμπειρία μας αυτή να τη λάβουν σοβαρά υπόψη τους, μήπως, έστω κατά την έξοδό τους από την πολιτική σκηνή, αναβαθμισθούν από αντιπροσωπευτικότεροι σε αντιπροσωπευτικότατοι, δείχνοντας έτσι ότι, ειλικρινά, καίγονται για τη χώρα.

Τα άλλα, κάτι «όχι σε νέα μέτρα» και τέτοια, παρακαλώ θερμά, να τ’ αφήσουν κατά μέρος, διότι όχι μόνο πάλιωσε το πράγμα, αλλά βρόμισε κιόλας.

by Sotos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top