Select Menu

Η συμφωνία Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών για την αύξηση του ορίου χρέους πέρασε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, μετά τη Γερουσία. Ο κίνδυνος χρεοκοπίας πέρασε, αλλά δεν εξαλείφθηκε.

Την ύστατη ώρα, κυριολεκτικά, οι δυο πλευρές κατάφεραν να ξεπεράσουν τις διαφορές τους και να φτάσουν σε συμφωνία για τον νόμο που αποτρέπει τη στάση πληρωμών και οδηγεί στην επαναλειτουργία της κυβέρνησης και κλειστών ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Η Γερουσία ενέκρινε το νόμο με 81 ψήφους υπέρ και 18 κατά. Στη συνέχεια, το νομοσχέδιο έφτασε στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου επίσης υπερψηφίστηκε με 285 υπέρ και 144 κατά και μπήκε οριστικά τέλος στον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ, για πρώτη φορά στην ιστορία τους, για τώρα.

Γιατί μπορεί η κρίση να πέρασε, αλλά το ενδεχόμενο χρεοκοπίας δεν έχει περάσει οριστικά.

Και αυτό γιατί ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο νόμου για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί θα συνεχίσουν τις συζητήσεις για το δημοσιονομικό μέλλον των ΗΠΑ. Και αν δεν τα βρουν, το νέο λουκέτο θα εμφανιστεί ξανά στον ορίζοντα.

Η όλη υπόθεση αφήνει και τις δυο πλευρές με ανοιχτές πληγές. Ο μεν Μπαράκ Ομπάμα απέδειξε πως δεν έχει τις ικανότητες ηγέτη, όμως το νομοσχέδιό του για την υγεία (Obamacare) «επέζησε». Από την άλλη, οι Ρεπουμπλικάνοι βρίσκονται σε ακόμη χειρότερη θέση, με την πλειοψηφία της κοινής γνώμης να τους θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους για το 16ημερο λουκέτο.

www.geopolitics.com.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top