Select Menu

Έτοιμη να σταθεί στο πλευρό της Συρίας «μέχρι τέλους» απέναντι σε ένα συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, δηλώνει η Τεχεράνη,. Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα, σύμφωνα με τον Τύπο ο Γάσεμ Σολεϊμάνι, επικεφαλής της Δύναμης Κοντς, της επίλεκτης μονάδας των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων. «Οι ΗΠΑ δεν προσπαθούν να προστατεύσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία.

Ο στόχος τους είναι να καταστρέψουν το μέτωπο αντίστασης (απέναντι στο Ισραήλ). Θα υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τη Συρία», πρόσθεσε ο στρατιωτικός διοικητής σε ομιλία του ενώπιον της Συνέλευσης των εμπειρογνωμόνων, σύμφωνα με δηλώσεις μέλους του συμβουλευτικού αυτού οργάνου.

Πρόσθεσε ότι οι κατηγορίες για χρήση χημικών είναι ένα πρόσχημα για την ανατροπή του Άσαντ. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο διοικητής δεν διευκρίνισε τη φύση της υποστήριξης αυτής ενώ η Τεχεράνη διαψεύδει ότι έχει ήδη στείλει στρατιωτικές δυνάμεις για την υποστήριξη του Μπασάρ αλ-Ασαντ.

Ωστόσο ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, του επίλεκτου στρατού του ιρανικού καθεστώτος, είχε παραδεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2012 ότι τα μέλη της Δύναμης Κοντς, που είναι αρμόδια για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, ήταν παρόντες ως σύμβουλοι στη Συρία και στον Λίβανο.

Ο ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε από την πλευρά του ότι η Τεχεράνη, θα κάνει «τα πάντα» για να αποτρέψει μια επίθεση κατά του συριακού καθεστώτος, σύμφωνα με αποσπάσματα της ομιλίας του χθες στην Συνέλευση των εμπειρογνωμόνων, τα οποία δημοσιεύει ο Τύπος.

www.lifo.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top