Select Menu

Με τις ιστορίες του διάσημου λογοτέχνη έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές παιδιών. Το ασχημόπαπο, το μολυβένιο στρατιωτάκι, η τοσοδούλα, η βασιλοπούλα και το ρεβίθι είναι μόλις μερικά από τα έργα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν που έγιναν διάσημα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μία άγνωστη, μέχρι σήμερα, ιστορία ωστόσο ήρθε στο φως για να θυμίσει την ευαίσθητη πλευρά του Δανού λογοτέχνη.

Η ιστορία έχει τον τίτλο «Tallow Candle». Ειδικοί μετά από έρευνες ανακάλυψαν το χειρόγραφο ξεχασμένο μέσα σε ένα μεταλλικό κουτί, κοντά στο σπίτι του συγγραφέα. Μάλιστα το χειρόγραφο φέρει και μία αφιέρωση... «Στην κυρία "Bunkeflod", από τον αγαπημένο της " HC Andersen"».

Η ιστορία, η οποία μιλά για ζωή ενός κεριού που περνά τον περισσότερο χρόνο του κλεισμένο σε ένα μεταλλικό κουτί καρτερώντας τη στιγμή που θα λάμψει φωτίζοντας τις ζωές των ανθρώπων και αποκαλύπτοντας την ομορφιά του, εκτιμάτε ότι γράφτηκε από τον δημιουργό κάπου στο 1820.

Eιδικοί που εξέτασαν το χειρόγραφο πιστεύουν ότι το ύφος της ιστορίας δεν ταιριάζει με τον μεταγενέστερο τρόπο γραφής του λογοτέχνη και εκτιμούν ότι αποτελεί κάποια από τις πρώτες του απόπειρες που έγινε ενώ πήγαινε ακόμα σχολείο.

Την αποκάλυψη έκανε μία εφημερίδα της Δανίας η «Politiken», στην οποία ειδικοί ανέφεραν ότι πρόκειται για κάποιο σπάνιο αντίγραφο μίας ιστορίας η οποία είχε χαθεί.

Όσο για την μυστηριώδη κυρία «Bunkeflod» πιστεύεται ότι πρόκειται για την γυναίκα που επισκεπτόταν συχνά ο λογοτέχνης, στην παιδική του ηλικία, για να δανείζεται βιβλία και να μελετά!

Πριν το θάνατο του, σύμφωνα με τα στοιχεία thebest, το 1875, ο διάσημος λογοτέχνης είχε γράψει εκατοντάδες παραμύθια τα οποία μεταφράστηκαν σε περισσότερες από 100 γλώσσες.

goodstory.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top