Select Menu

Τα αρχαία ελληνικά είναι νεκρή γλώσσα» υποστήριξε η βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Μαρία Ρεπούση και θα μπορούσε κάποιος να της απαντήσει ότι νεκρός είναι ο εγκέφαλος οποίου υποστηρίζει κάτι τέτοιο. O ισχυρισμός φανερώνει άγνοια και αμορφωσιά, αλλά περί αυτού πρόκειται ή για κάτι άλλο; Η εμμονή της να αφαιρεθούν και τα Θρησκευτικά από το σχολείο δείχνει ότι κάτι άλλο υπάρχει.

O συνδετικός κρίκος που εξηγεί τις παρεμβάσεις της κυρίας Ρεπούση είναι η εθνική συνείδηση. Η ελληνική εθνική συνείδηση. Με τις άλλες δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα. Δεν την ενόχλησε, π.χ., η Σαρία που προσπαθούν να επιβάλλουν οι αυτοανακηρυχθέντες μου¬φτήδες εγκάθετοι της Άγκυρας σε περιοχές της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αντέδρασε όμως στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους ιεροδιδασκάλους, το οποίο χαλάει τη σούπα στο πρακτορίστικο σύστημα που με τόσο κόπο στήνουν, συντηρούν και πληρώνουν οι γείτονες.

Έχει ενδιαφέρον ότι σε μια περίοδο που επιχειρείται ανοιχτά η κατάληψη και ο εσαεί έλεγχος της χώρας, προκειμένου να πλιατσικολογηθεί σε κάθε επίπεδο -οικονομικό, γεωπολιτικό, ανθρώπινου δυναμικού, ενεργειακό-, κάποιοι επιδιώκουν να λεηλατήσουν την εθνική: συνείδηση, κάτι που θα διευκολύνει την ήττα και θα εμπεδώσει την κατοχή. Αν χαθεί ο πόλεμος της συνείδησης, τα άλλα είναι εύκολα.

Τζάμπα παλεύει ο Σόρος και εκδίδει βιβλία ..α την «κοινή βαλκανική ιστορία», χαμέ-.ίζ θα πάνε οι ελληνοτουρκικές επιτροπές που έφτιαχνε ο Γιώργος Παπανδρέου για .ζ αφαιρέσουν από τα σχολικά εγχειρίδια Ιστορίας τις αναφορές που «συντηρούν» την "εχθρότητα» μεταξύ των δύο «φίλων λαών», χωρίς λόγο συνωστιζόταν η κυρία Ρεπούση για να ξεχωρίσει μεταξύ αυτών που θεωρούν μια ψιλοπαρεξήγηση έγινε στην προκυμαία της Σμύρνης;

Το γεγονός ότι συμβαίνουν όσα συμβαίνουν σήμερα στη χώρα, δίχως να έχει υπάρξει θυελλώδης αντίδραση για την ανατροπή της κατάστάσης, οφείλεται στο ότι στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε χάσει τη μάχη της συνειδητά το έχουμε καταλάβει. Η κυρία Ρεπούση είναι σύμπτωμα. Αν δεν είχαμε ηττηθεί διανοητικά τα προηγούμενα χρόνια, η κύρια Ρεπούση δεν θα «υπήρχε», δεν θα ασχολείτο κανείς με τις δηλώσεις της και οπωσδήποτε δεν θα ήταν στην Ελληνική Βουλή. Κι όμως. Είναι βουλευτής υπάρχει κόμμα που τη δέχεται στους κόλπους του και υπάρχουν άλλοι οι οποίοι θέλουν να συνεργαστούν με αυτό το κόμμα στο όνομα της «Κεντροαριστεράς». Αυτό εξηγεί πολλά πράγματα, χωρίς, βέβαια, να είναι το μόνο. Γιατί η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε και πως κάποιοι χρησιμοποίησαν την πτώση για να επιβάλουν τη «διάσωση», η οποία ολοκληρώνει τη δουλειά.

Η Κερκόπορτα είχε ανοίξει στο μυαλό μας πριν την ανοίξουν αυτοί που υπέγραψαν το Μνημόνιο και πριν γκρεμίσουν τα τείχη οι διάδοχοι τους.

Αν δεν είχε προηγηθεί το διανοητικό Ματζικέρτ, δεν θα ήταν τόσο εύκολη η Άλωση από τους δανειστές. Θα ήταν αδύνατη η παραμονή της τρόικας σε ελληνικό έδαφος και αδιανόητο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να κάνει αυτά που έχουν κάνει οι τρεις τελευταίες. Όταν, όμως, στην αξιωματική αντιπολίτευση -η οποία κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ξεπουλάει τη χώρα- υπάρχουν πρόσωπα που θα συμφωνούσαν με την κυρία Ρεπούση κι ας μην βρίσκονται στο ίδιο κόμμα, τότε όλα γίνονται, τα πάντα μπορούν να επιβληθούν, δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούν να μας πάρουν - και αυτό κάνουν. Εκτός κι αν αφυπνιστεί ο Έλληνας μέσα σε κάποιους Έλληνες και να εγείρουν τους υπόλοιπους ώστε να βγουν από το Matrix.

Σε παλαιότερο τεύχος είχαμε δημοσιεύσει μια διάλεξη -από τις πολλές- ενός πρώην Σοβιετικού πράκτορα, του Γιούρι Αλεξάντροβιτς Μπεζμένοφ, που είχε αυτομολήσει στη Δύση τη δεκαετία του '80 και είχε αποκαλύψει τις μεθόδους υπονόμευσης εχθρικών χωρών από τους Σοβιετικούς. Οι οποίες μέθοδοι, βέβαια, δεν ήταν αποκλειστικό προνόμιο των υπηρεσιών της ΕΣΣΔ. Χρησιμοποιούνταν και χρησιμοποιούνται από δυνάμεις που είναι σε θέση να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν μια τέτοια στρατηγικού χαρακτήρα υπονόμευση των αντιπάλων τους. Σημείωνε, μεταξύ άλλων, ο Μπεζμένοφ:

«Η υπονόμευση είναι αμφίδρομη δραστηριότητα. Δεν μπορείς να υπονομεύσεις ένα λαό που δεν θέλει να υπονομευτεί. (...) Η υπονόμευση μπορεί να επιτύχει μόνο όταν ο υπονομευτής, αυτός που εκτελεί την υπονόμευση, έχει ένα στόχο που ανταποκρίνεται. Η επικοινωνία πρέπει να είναι αμφίδρομη. (...)

»Το πρώτο στάδιο της υπονόμευσης είναι το στάδιο που ονομάζεται "εκφυλισμός". Η ίδια η λέξη λέει τι ακριβώς γίνεται. Χρειάζονται δεκαπέντε με είκοσι χρόνια για να εκφυλιστεί μια κοινωνία. Γιατί δεκαπέντε με είκοσι χρόνια; Γιατί τόσος χρόνος απαιτείται για να εκπαιδεύ¬σεις μια γενιά, μια γενιά μαθητών ή παιδιών, για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο δια-μορφώνεται η ιδεολογία τους, η αντίληψη για τον κόσμο και η προσωπικότητα τους. Ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο. Η διαδικασία διαρκεί δεκαπέντε με είκοσι χρόνια. (...)

»Αν είναι μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα, τότε υπάρχουν πολλές διαφορετικές κινήσεις μέσα στην κοινωνία - προφανώς υπάρχουν και άνθρωποι που είναι οι ίδιοι αντίθετοι με την κοινωνία. Μπορεί να είναι απλοί εγκληματίες, ιδεολόγοι, αντίθετοι με την κρατική πολιτική, και μέσα σε αυτούς μια μικρή ομά¬δα ξένων πρακτόρων που αγοράστηκαν, υπονομεύτηκαν και στρατολογήθηκαν. (...)

»Στο στάδιο του "εκφυλισμού" δημιουργούνται τάσεις στην κοινωνία, οι οποίες είναι εντελώς αντίθετες με τα βασικά ήθη και αξίες της κοινωνίας. Η εκμετάλλευση αυτών των τάσεων είναι ο στόχος του υπονομευτή. Η θρησκεία, η εκπαίδευση, η κοινωνική ζωή, η δομή της εξουσίας, οι εργασιακές σχέσεις και, τέλος, τα σώματα ασφαλείας είναι το πεδίο εφαρμογής της υπονόμευσης.Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;

»Στην περίπτωση της θρησκείας, καταστροφή, αλλοίωση, αντικατάσταση με διάφορα σεξιστικά δόγματα, που αποσπούν την προσοχή του ανθρώπου. Δεν έχει σημασία αν είναι ανόητα ή αφελή, αρκεί το κύριο θρησκευτικό δόγμα να αρχίσει σιγά σιγά να διαβρώνεται και να διαχωριστεί από το κύριο μέλημα του θρησκευτικού δόγματος, που είναι να φέρει τους ανθρώπους κοντά στον Θεό. Βοηθά την υπονόμευση η αντικατάσταση των υφιστάμενων αποδεκτών θρησκευτικών οργανώσεων με ψεύτικες οργανώσεις που αποσπούν την προσοχή των ανθρώπων από την αληθινή πίστη και τους κατευθύνει σε άλλες.

»Στην εκπαίδευση, δημιουργείται αποπροσανατολισμός, ώστε οι μαθητές να μην μαθαίνουν οτιδήποτε εποικοδομητικό, πραγματικό, αποτελεσματικό. Αντί για μαθηματικά, φυσική, χημεία και ξένες γλώσσες να τους μάθετε την ιστορία του αστικού πολέμου, φυσικές τροφές, οικιακή οικονομία, θέματα πάνω στο σεξ, οτιδήποτε, αρκεί να τους κρατήσουν μακριά από τα σημαντικά».


Στρυμών
Περιοδικό "Επίκαιρα", Τεύχος 204, 12/9-18/9/2013


Δείτε την αποκαλυτπική ομιλία του Μπεζμένοφ:

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top