Select Menu

Πρόκειται για ένα καταπληκτικό βίντεο που δείχνει την φυλή Tulambis να έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με λευκούς…

Στην ολοκλήρωση του 20ου αιώνα,η ομάδα του Jean-Pierre Dutilleaux,εξερευνητή και εθνογράφου,είχε το προνόμιο να έρθει σε επαφή το 1998,μετά από πολλά εμπόδια,με τους Toulambis,μία φυλή που δεν είχε ξαναδεί ποτέ πριν λευκό άνδρα ή δεν είχε ποτέ καμμία επαφή με τον έξω κόσμο.

Δεν πίστευαν ότι υπάρχει λευκός άνδρας,και όταν είδαν τον Jean-Pierre Dutilleaux,πίστεψαν ότι πρόκειται για έναν ζωντανό-νεκρό.

Στην πιο αγνή και πιο πρωτόγονη του μορφή,όπως στα προιστορικά χρόνια,δεν γνωρίζαν την ρόδα και άλλα πράγματα εκτος από αυτά που προσφέρονταν στο περιβάλλον τους.

Ζουν από το κυνήγι,στα δάση της Παπούα στη Νέα Γουινέα.Για πρώτη φορά στη ζωή τους,δοκίμασαν ρύζι,που τους άρεσε με αλάτι.Τα χτυπήματα στο κεφάλι,σημαίνει ότι τους αρέσει το φαγητό!Είναι τρομερό να βλέπεις τον φόβο στο πρόσωπό τους,ανασφάλεια και έκπληξη,στα απολύτως πρωτόγνωρα πράγματα που αυτοί ανακαλύπτουν,όπως το μέταλλο,οι καθρέφτες,το πλαστικό,το προσωπικό που κινηματογραφούσε,η ηχογραφημένη μουσική και το άκουσμα των δικών τους φωνών που είχαν ηχογραφηθεί.

Πέρασαν 3 μέρες δίπλα από την κατασκήνωση και την 3η μέρα δέχτηκαν να λάβουν φαρμακευτική βοήθεια.

Πριν την αναχώρηση της ομάδας,πρόσφεραν τραγούδι και χορό της φυλής τους....μετά εξαφανίστηκαν στο πυκνό δάσος...το σπίτι τους.!


   Μτφ. Αρτεμις Ζήση
   Πηγή:https://www.youtube.com

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top