Select Menu

Στο 40% της αξίας τους θέλει να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα η Japonica

Την ώρα που το δεκαετές ομόλογο του Ελληνικού Δημοσίου που λήγει το 2013, διαπραγματεύεται σήμερα στο 57% - 58% της ονομαστικής του αξίας, η Japonica υπαναχωρεί και αλλάζει της προσφορά της.

Σύμφωνα με τους τροποποιημένους όρους, η εταιρεία προτίθεται να αγοράσει τα ελληνικά ομόλογα στο περίπου 40% της ονομαστικής τους αξίας. Τιμή, η οποία όμως πλέον υπολείπεται της τρέχουσας αγοραίας αξίας των ομολόγων αυτών.

Παράλληλα, για τις 30 Σεπτεμβρίου μετατέθηκε η καταληκτική ημερομηνία για την αποδοχή της δημόσιας πρότασης εξαγοράς των ελληνικών ομολόγων του Έλληνικού Δημοσίου, που έχει υποβάλει η εταιρεία Japonica.

H επενδυτική εταιρεία έδωσε μία ακόμη παράταση, ενός μήνα για τη λήξη της πρότασης της, «ψαλιδίζοντας» ταυτοχρόνως τον αριθμό των ομολόγων που ενδιαφέρεται να εξαγοράσει.

Η εταιρεία, ακόμη, δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής πόσοι επενδυτές έχουν αποδεχθεί την πρότασή της.

Πρώτο Θέμα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top