Select Menu


Του Κώστα Καίσαρη

AYTO είναι δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο. Ζούμε στην ωραιότερη χώρα του κόσμου. Κι αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τον ήλιο και τη θάλασσα. Εχει να κάνει πολύ περισσότερο με τους ανθρώπους της. Τους υπέροχους Ελληνες. Με πρώτο και καλύτερο τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο οποίος χτύπησε το χέρι στο τραπέζι και βροντοφώναξε: «Η πρώτη κατοικία των κοινωνικά αδύναμων πολιτών θα προστατευθεί απολύτως. Δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση. Τελεία και παύλα». Σεμνή και ταπεινή απορία: Ποιοι επιβουλεύονται τα σπίτια των Ελλήνων που χρωστάνε στις τράπεζες; Αυτή η κ…λα η Μέρκελ κι αυτός ο «σακάτης» ο Σόιμπλε, όπως τους αποκαλεί όταν κάνει χιούμορ ως μέσος Ελληνας ο Ρέμος; Ποιοι νομοθετούν σ’ αυτή τη χώρα;

Οι τραπεζίτες; Και ποιος τους είπε να δίνουν δάνεια; Τους υποχρέωσε κανένας να δανείζουν, και με κατοσταριές χιλιάδων ευρώ μάλιστα, ανθρώπους που θα αποπλήρωναν σε τριάντα χρόνια; Τζόγο έπαιξαν οι τραπεζίτες. Για να κονομήσουν. Οπως τζογάρανε κάποιοι άλλοι στο χρηματιστήριο, για να κονομήσουνε, και μείνανε ρέστοι. Οπως επενδύσανε κάποιοι άλλοι σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου και παίρνουνε τελικά από τα τρία το μακρύτερο.

Οι τράπεζες γιατί να αποτελούν προστατευόμενο είδος; Δεν πρόκειται για τη χελώνα Καρέτα Καρέτα. Δεν τους φτάνουνε τα 10 δισ. ευρώ που πήρανε για την ανακεφαλαιοποίηση; Και εν πάση περιπτώσει, πώς και ποιος θα κρίνει ποιοι είναι οι κοινωνικά αδύναμοι; Οταν σε στήνουνε στον τοίχο, όταν δεν έχεις 1,40 γιούρο για το εισιτήριο του λεωφορείου, θα γλιτώσεις όταν χρωστάς στην τράπεζα; Θα σου πάρουνε και το σκαλπ.

Ωστόσο, τέτοιου είδους ζητήματα δεν υπάρχουν για το πλέον διάσημο ζευγάρι ερωτευμένων στην Ελλάδα. Τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τη Ζέτα Μακρυπούλια. Ψεύδος τεράστιο ότι ήταν τσακωμένοι. Συνεχίζουν να είναι ερωτευμένοι και κάνουν μαζί διακοπές στο σπίτι τους στον Αμπελά της Πάρου. Το οποίο, παρά την κρίση στον χώρο της καλλιτεχνίας και τις ματαιώσεις των συναυλιών, λόγω εσόδων του ΣΔΟΕ, σε καμία περίπτωση δεν κινδυνεύουν να χάσουν.

Και μια και μιλάμε για εφόδους, έφοδο έκανε στο ψυχιατρικό νοσοκομείο, γνωστό ως Δρομοκαΐτειο, η Ζέττα (πάντα με δύο ταυ) Μακρή. Το τι μπορεί να καταλάβει μια Ζέττα επισκεπτόμενη αιφνιδίως, να μην το ξεχνάμε αυτό, ένα νοσοκομείο είναι αντικείμενο ειδικής επιστήμης. Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι το φαινόμενο του μιμητισμού δεν αφορά μόνο τις μαϊμούδες και τα μικρά παιδιά. Αφορά και τους πολιτικούς.

Αφού, σου λέει η Ζέττα (πάντα με δύο ταυ), κάνει εφόδους στα νοσοκομεία ο Αδωνις ως υπουργός Υγείας, θα κάνω κι εγώ ως υφυπουργός. Με τον Αδωνι, μάλιστα, ειρήσθω εν παρόδω να εκφράζει και δημόσια μάλιστα το παράπονο: «Πιο πολλή ώρα βλέπω τον πρόεδρο του νοσοκομείου της Αγίας Βαρβάρας παρά τη γυναίκα μου».

Ποια μεγαλύτερη απόδειξη ότι έχει εξαντληθεί από την πολλή δουλειά κι είναι στα πρόθυρα της υπερκόπωσης; Κατά τα άλλα, ο αιώνιος έφηβος, όπως αυτοαποκαλείται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου (φωτό), συνεχίζει απτόητος τις καλοκαιρινές εμφανίσεις του, που συμπίπτουν με τα σαράντα χρόνια της καλλιτεχνικής του καριέρας.

Τώρα, λοιπόν, εξηγούνται όλα: Δεν πρόκειται ούτε περί οφθαλμαπάτης ούτε περί βαφής με Κάμελ. Οπως όλοι ανεξαιρέτως οι έφηβοι, έτσι κι ο Βασίλης, έχει μαύρα μαλλιά. Εξαιρουμένων βεβαίως των ξανθών. Αυτά.

eleutheriellada

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top