Select Menu

Ευνοϊκή ποινική μεταχείριση των υποδίκων και κατηγορουμένων για οικονομικά σκάνδαλα και υποθέσεις κρατικής διαφθοράς, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που θα κατατεθεί στη Βουλή ως τα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, εφόσον επιστρέψουν το ποσό των χρημάτων που καταχράστηκαν.

Mάλιστα, στις ρυθμίσεις αυτές θα υπάγονται και όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί «πόθεν έσχες», ξέπλυμα χρήματος, φοροδιαφυγή, λαθρεμπορία και απάτη.

Ακόμη κι αν κάποιος έχει διαπράξει όλα τα παραπάνω, εάν επιστρέψει τα χρήματα προτού κληθεί σε απολογία η κατηγορία του θα μετατρέπεται σε πλημμέλημα και η ποινή θα είναι φυλάκιση έως δύο έτη.

Αν τα επιστρέψει αργότερα αλλά πριν την έναρξη της δίκης η ποινή ορίζεται σε τρία χρόνια.

Από τις ρυθμίσεις θα εξαιρούνται, σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι πολιτικοί που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς, οι εκπρόσωποι των ΟΤΑ, οι δημόσιοι λειτουργοί και οι κρατικοί αξιωματούχοι!

tvxs

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top