Select Menu

Ένα βρετανικό πολιτικό ντοκιμαντέρ παραγωγής 1986 που προβλήθηκε μόνο για μία και μοναδική φορά στη βρετανική τηλεόραση, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί και αφορά τη συμμετοχή της βρετανικής κυβέρνησης στις πολιτικές υποθέσεις στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια και μετά από το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και που υπήρξε ο κύριος καταλύτης στο να βγουν από τον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο, όπου μετά ακολούθησε η αμερικανική εμπλοκή στον εμφύλιο πόλεμος (σύμφωνα με το Δόγμα Τρούμαν).

Το ντοκιμαντέρ αποτελείται κυρίως από συνεντεύξεις των Ελλήνων, Βρετανών και Αμερικανών συμμετεχόντων, στρατιωτών, υπαλλήλων, πολιτικών και απλών ανθρώπων, που συνθέτουν τα δύο μέρη του ντοκιμαντέρ:
  1. Το πρώτο, αφορά τα γεγονότα στα οποία η κίνηση του ΕΛΑΣ, η ελληνική ομάδα αντίστασης (αριστερού προσανατολισμού, αλλά αποτελείται από ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών απόψεων, και επομένως ευρείας κοινωνικής βάσης), οι συγκρούσεις με τα σχέδια του Τσώρτσιλ για τη μεταπολεμική Ελλάδα και με τους εσωτερικούς συμμάχους της Βρετανίας,
  2. Το δεύτερο μέρος αφορά την αμερικανική συμμετοχή και τα γεγονότα του ελληνικού εμφυλίου πολέμου μέχρι το τέλος του με την ήττα του Δημοκρατικού Στρατού στα βουνά του Γράμμου και του Βίτσι.
Η μόνη αναφορά στο διαδίκτυο είναι η εξής:
http://ftvdb.bfi.org.uk/sift/series/8343





Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top