Select Menu

Σε «ΒΒΒ» από «ΒΒΒ+» υποβάθμισε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poors την Ιταλία με αρνητική μάλιστα προοπτική, δημιουργώντας ανησυχίες στη χώρα για την πορεία της οικονομίας.

Όπως σημειώνει ο ιταλικός Τύπος, λείπουν μόλις δύο ακόμη αρνητικά βήματα αξιολόγησης για να γίνει η Ιταλία μια χώρα όπου οι επενδυτές δεν έχει νόημα να επενδύσουν και που τα ομόλογά της θα θεωρηθούν "σκουπίδια" (junk bonds).

 "Η κατάσταση εξακολουθεί να είναι περίπλοκη, η Ιταλία με το χρέος τόσο ψηλά παραμένει υπό επιτήρηση", δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα.

Η ιταλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος κατά 1,9% ενώ ο Standard & Poors εκτιμά ότι το χρέος της χώρας θα ανέλθει στο τέλος του χρόνου στο 129% του ΑΕΠ, ενώ το υπουργείο Οικονομικών της χώρας σημείωσε ότι αυτή η αξιολόγηση είναι μια επιλογή που έχει ήδη ξεπεραστεί από τα γεγονότα, αφού δεν λαμβάνει υπόψη τα πιο πρόσφατα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

ΣΤΑ ΥΨΗ ΤΑ ''ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ'' ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ!!!ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ..


Όσο προχωρά η κρίση και στην Ιταλία, τόσο αυξάνονται τα κόκκινα δάνεια ... Το Μάιο αυξήθηκαν στα 135,7 δισ. ευρώ, έναντι 132,2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Τα κόκκινα δάνεια αυξήθηκαν 22,4% σε σχέση με το Μάιο του 2012 φτάνοντας τα 135,7 δισ. ευρώ ποσό το οποίο είναι το υψηλότερο των τελευταίων δύο ετών.


Την ίδια ώρα τα δάνεια προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που δεν ανήκουν στον χρηματοοικονομικό τομέα υποχώρησαν κατά 3,1% τον Ιούνιο.


Oι καταθέσεις αυξήθηκαν 5,7% στα 1,025 τρισ. ευρώ.


Πηγή: www.citypress.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top