Select Menu

Με την ανακοίνωση της Eldorado ότι θα καθυστερήσει την εξόρυξη χρυσού κατά έναν χρόνο στα διάφορα ορυχεία τους, μεταξύ αυτών στις Σκουριές και στο Πέραμα λόγω της χρηματιστηριακής πτώσεως του χρυσού, πολλοί -ιδίως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- μίλησαν για νίκη, άλλοι καλούν για πανηγυρισμούς,… Θα θέλαμε σε όσους επιπόλαια σκέφτονται, μιλούν και ενεργούν, να υπομνήσουμε ότι:

1) Ποτέ σε έναν «πόλεμο» δεν λαμβάνουμε υπ’ όψιν ανακοινώσεις του «αντιπάλου» ότι κάνει πίσω, διότι αυτό τις περισσότερες φορές είναι η χειρότερη ενέδρα.

2)  Με μια μεγάλη χρηματιστηριακή πτώση της τιμής του χρυσού, κι εγώ αυτό το διάστημα δεν θα εξόρυσσα, διότι δεν θα με συνέφερε η χαμηλή τιμή, και δεν θα συνέφερε να προβώ σε συμφωνίες με αγοραστές, πράγμα φυσικά που επισημαίνει και η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

3) Αν αύριο υπάρξει ένα οικονομικό γεγονός, μία οικονομική κρίση, ως συνήθως η χρηματιστηριακή αξία του χρυσού μπορεί αυτομάτως να πάρει τα ύψη και η Εldorado να βγάλει τότε άλλη ανακοίνωση ότι θα επισπεύσει την εξόρυξη κατά έναν χρόνο, και σε κάποιους θα μείνουν τα πανηγύρια.

4)  Γνωρίζετε μήπως λ.χ. η Eldorado έχει κάποια προβλήματα και κάποιες εκκρεμότητες που τυχόν δεν της επιτρέπεται ως το 2016 να προβεί σε εξόρυξη και μέχρι να διευθετηθούν αυτές δεν πρέπει να μαθευτούν, για να μην πάει στα «τάρταρα» η μετοχή της κι έτσι προβαίνει στην παρούσα ανακοίνωση;  Κάτω από τις συνθήκες αυτές που υπάρχουν σήμερα στις Σκουριές, υπό φυσιολογικές συνθήκες πριν το 2016 ούτως ή άλλως δεν ήταν δυνατόν να προβούν στην εξόρυξη. Ήδη πριν λίγες ημέρες που σταμάτησαν οι εργασίες με ασφαλιστικά μέτρα στον Λάκκο Καρατζά, απέλυσαν 70 εργαζομένους. Μια ανακοίνωση τέτοιου τύπου, δικαιολογεί χωρίς επιπτώσεις στο χρηματιστήριο του Καναδά την καθυστέρηση και  κάνει τους μετόχους και επενδυτές να αναμένουν.

5)   Γνωρίζετε ότι σε λίγους μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές (ίσως και πολιτικές), και πολιτικοί, εργολάβοι, εκδότες, θέλουν να πέσουν οι τόνοι;  Γνωρίζετε τι διεργασίες γίνονται αυτή την στιγμή για τον εκτοπισμό του Δημάρχου Λαμπάκη στην Αλεξανδρούπολη και για την επικράτηση Δημάρχου δικού τους στον Δήμο Αριστοτέλη; Επειδή εμείς δεν μεριμνούμε για την εξασφάλιση της πολιτικής δημοτικής βούλησης του τόπου μας, νομίζετε ότι και οι άλλοι αδιαφορούν;  Όταν κάποιοι είναι ακόμα στον «πηγαιμό», κάποιοι άλλοι «γυρίζουν».

Τελειώνοντας, θέλουμε σε όλους τους «πανηγυριστές» της κοινωνικής δικτύωσης, να απευθύνουμε ένα απλό ερώτημα: Σε κάποιους δώσατε (όχι υπουργική καρέκλα) δημοτικό σκαμνί, και με όλα αυτά που έχουν γίνει παρ’όλο που τους ζητήσατε να παραιτηθούν, δεν παραιτούνται παρ’ότι ποτέ δεν πατάνε στο Δημοτικό Συμβούλιο, παρ’όλο που δεν ασκούν σε καμμία περίπτωση τα αντιπολιτευτικά τους καθήκοντα, παρ’όλο… παρ’όλο… δεν παραιτούνται. Θέλουμε να ξέρουμε τι πιστεύετε; Ότι αντιθέτως, θα παραιτηθούν τόσο εύκολα τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που έχουν ήδη εξασφαλίσει σε δημοτικό και σε εθνικό επίπεδο την πολιτική βούληση; Που έχουν εξασφαλίσει όλες τις άδειες, εγκεκριμένες και από το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο, το ΣτΕ; Που έχουν εξασφαλίσει την φρούρησή τους από τις δυνάμεις καταστολής της ΕΛ.ΑΣ;  Που έχουν «δωρεάν» λάβει έναν αμύθητο πολυμεταλλικό ορυκτό πλούτο αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, ίσως τον μεγαλύτερο της Ευρώπης, που στους καιρούς κρίσης που διερχόμεθα, η αξία του συνεχώς ανεβαίνει; Ευχόμεθα να ισχύσει και σε εσάς το Γραφικό: «η πίστη σου σέσωκέ σε».

Θα μπορούσαμε να σας εκθέσουμε πλήθος πτυχών, για να προβληματιστείτε σοβαρά σταματώντας τους πανηγυρισμούς, και θα ήμασταν ευτυχείς αν στη συνέχεια ενεργοποιήσετε κι εσείς λίγο την σκέψη σας, για να δείτε τι άλλο κρύβεται πίσω από αυτή την ανακοίνωση.

Στους δε είρωνες “πωλητές” του Δήμου Αριστοτέλη (που είναι όπως αποδεικνύεται “θεόστραβοι” αφού προχθές στον Πολύγυρο είδαν μόνο 200 άτομα να συμμετέχουν στη διαδήλωση), τους υπενθυμίζουμε το από 2 Ιουλίου 2013 άρθρο μας με τίτλο:  “όπου βούλεται Eldorado νικάται φύσεως τάξις” και το από 2 Απριλίου 2013 άρθρο μας με τίτλο:  “Μου έφυγε ένα μεγάλο άγχος:  Τελικά, η Eldorado δεν φεύγει!”.

vasilinos

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top