Select Menu

Αίτηση για να εισέλθει σε καθεστώς χρεοκοπίας υπέβαλε ο δήμος του Detroit, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Το Detroit, γνωστή και ως Motor City καθώς σε αυτήν εδρεύουν οι General Motors, Ford και Chrysler, έγινε έτσι ο μεγαλύτερος δήμος στην ιστορία των ΗΠΑ που προχωρά σε μία τέτοια κίνηση.

Με την αίτηση για την υπαγωγή στο Άρθρο 9 του πτωχευτικού κώδικα θα ξεκινήσει μία περίοδος 30 έως 90 ημερών κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν ο δήμος δικαιούται να εισέλθει στις διατάξεις για προστασία από τους πιστωτές καθώς και ποιοι από τους τελευταίους θα αποζημιωθούν και σε ποιο βαθμό.

Υπολογίζεται πως τα χρέη του δήμου και άλλες υποχρεώσεις ανέρχονται σε 18,5 δισ. δολάρια.

Ο διαχειριστής του δήμου Kevyn Orr, ο οποίος τον Ιούνιο έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των χρεών και των υποχρεώσεων του Detroit, είχε επανειλημμένως προειδοποιήσει πως εάν οι διαπραγματεύσεις με τα συνταξιοδοτικά ταμεία και τους ομολογιούχους καταλήξουν σε αδιέξοδο τότε θα επιδιώξει την υπαγωγή στο Άρθρο 9. Η τελική απόφαση ελήφθη από τον κυβερνήτη του Michigan, Rick Snyder, ο οποίος διόρισε τον Orr το Μάρτιο.

Όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, οι οικονομικές προοπτικές δεν ποτέ πιο δυσοίωνες για το Detroit, το οποίο έχει δει τον πληθυσμό του από 1,8 εκατ. το 1950 να φτάνει σήμερα τους 700.000.


Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top