Select Menu

Στο παράκτιο μέτωπο της Αττικής ψάχνει εκτάσεις για να χτίσει... παγόδες πολυτελείας για εύπορους Κινέζους πολίτες η Jao Design, ένα από τα μεγαλύτερα αρχιτεκτονικά γραφεία της Ασίας που χθες έδωσε σαφές στίγμα για τις προθέσεις της να επενδύσει στην ανάπτυξη ακινήτων στο Λεκανοπέδιο.


Στα σχέδια της κινεζικών και αμερικανικών συμφερόντων εταιρείας, η οποία έχει υλοποιήσει περισσότερα από 1000 projects στην Κίνα το Κατάρ (σχεδιασμός πόλεων, ανέγερση ουρανοξυστών, πολυτελείς κατοικίες κ.ά.) είναι να δημιουργήσει ένα ολόκληρο... κινέζικο χωριό με πολυτελείς κατοικίες, εστιατόρια, καταστήματα κ.ά. οι οποίες θα διατίθενται σε Κινέζους κεφαλαιούχους, στελέχη επιχειρήσεων κλπ. οι οποίοι έρχονται να μείνουν στην Ελλάδα.

Παρότι ο διευθύνων σύμβουλος της κινεζικής εταιρείας, Τζέιμς Τζάο, ο οποίος επιχείρησε χθες κατά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Νότη Μηταράκη να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με την Κυβέρνηση, δεν παρουσίασε συγκεκριμένο επενδυτικό πλάνο (προϋπολογισμός, δυναμικότητα κλπ.) εντούτοις σε συνεργασία με νομικούς συμβούλους από την Ελλάδα, κατέστησε σαφές ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας εστιάζεται στην απόκτηση μεγάλων εκτάσεων που βρίσκονται κυρίως σε Δήμους κατά μήκος του παραλιακού μετώπου της Αττικής.

Η συνάντηση ήταν διερευνητικού χαρακτήρα και το ενδιαφέρον των Κινέζων φαίνεται συνδέεται με τα ευρύτερα σχέδια αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου από το ελληνικό Δημόσιο. Οι επόμενες επαφές των εκπροσώπων της Jao Design International θα πραγματοποιηθούν απευθείας με το Invest In Greece.

Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται επίσημα ενδιαφέρον από μεγάλη ξένη εταιρεία για τέτοιας κλίμακας οικιστική επένδυση στην Αττική, με καταλύτη όπως σημειώνουν στελέχη του ΥΠΑΝ, τη ρύθμιση του επενδυτικού νόμου που δίνει τη δυνατότητα έκδοσης άδειας διαμονής πενταετούς διάρκειας (σ.σ. ανανεώνεται συνεχώς) για τους αγοραστές ακινήτων και τις οικογένειές τους εφόσον η αξία τους ξεπερνά τις 250.000 ευρώ. Παρόμοια πρόβλεψη ισχύει και για τους πολίτες τρίτων χωρών που συνάπτουν συμβόλαια χρονομίσθωσης δεκαετούς διάρκειας σε ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.


Του Βασίλη Γεώργα

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top