Select Menu



Σε υψηλούς τόνους συζητείται στη Βουλή το νομοσχέδιο για το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τη ΝΕΡΙΤ.


Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας κατήγγειλε στην ομιλία του ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα δωράκι της κυβέρνησης στα ιδιωτικά κανάλια.

«Την κλείσατε για να περάσει το μονοπώλιο της ενημέρωσης στα χρεοκοπημένα ιδιωτικά κανάλια που δανειοδοτούνται από τις χρεοκοπημένες τράπεζες που τις κρατά όρθιο ένα χρεοκοπημένο μνημόνιο», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Αλ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ιδεοληπτική συμπεριφορά και άνευ προηγουμένως εκτροπή.

«Ο πυρήνας της κυβέρνησης έδειξε ότι απεχθάνεται τη δημοκρατία», υποστήριξε και αναφερόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είπε ότι έχει πάρει διαζύγιο από τις παραδόσεις της δικής τους παράταξης. Όσο για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι του δεν μιλάνε γιατί έχουν μετατραπεί σε συνιστώσα μιας ΝΔ που είναι πιο δεξιά από ποτέ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει εάν έχει συνυπολογίσει το κόστος από το κλείσιμο της ΕΡΤ, εξέφρασε την έκπληξή του για το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ δεν υπερψήφισε την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής και έθεσε θέμα ηθικής τάξης για την μέχρι τώρα πορεία του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Π. Καψή σε έντυπα ιδιωτικών συμφερόντων που έχουν ρόλο στην ιδιωτική τηλεόραση.

«Δεν είμαι άνθρωπος του κομματικού σωλήνα και τα όσα λέτε ότι υπάρχει θέμα ηθικής τάξης είναι υποκρισία», ήταν η απάντηση του Π. Καψή, ο οποίος επανέλαβε ότι έχει ένσημα 35 ετών από την εργασία του στον ιδιωτικό τομέα. «Το σχέδιο θα το κρίνετε, αλλά θέμα ηθικής τάξης δεν υπάρχει», τόνισε ο υφυπουργός.



Read more: http://www.newsbomb.gr

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top