Select Menu

Αλληλεγγύη

Γράφει ο Κούρκουλος

Καλοκαίρι - Ανεργία - Ζέστη - Έλλειψη - Χρημάτων............Διάθεση ύπο το 0 (μηδέν).

Αυτό που σε κάνει ν΄αναρωτιέσαι τι δεν πάει καλά με εσένα,είναι μόνο.........η Τ.V.Η ζωή για όποιον βγαίνει έξω,είτε για βόλτα να πιεί καφέ,είτε για μια απλή επίσκεψη στις βιτρίνες.........συνεχίζεται.Είναι όμως έτσι ;

Ενώ όλα δείχνουν,πάντα παρακολουθώντας τα ΜέσαΜαζικήςΠροπαγάνδας,οτι πηγαίνουν σε καλό δρόμο και οτι η κρίση σιγά-σιγά βαίνει σε μια ομαλότερη έκβαση για το καλό της κοινωνίας αλλά και των πολιτών ιδιαίτερα.....................τα οικονομικά των πολιτών,πάντα βάση κατανάλωσης αλλά και πληρωμών των υποχρεώσεων τους,δεν αφήνουν περιθώρια για χαμόγελα.

Τι αξία έχουν οι Ελληνες για τους Γερμανούς;

Και από τα πιο «αντικειμενικά» άρθρα δεν λείπει μια δόση υπεροψίας απέναντι στον φτωχό συγγενή. Αυτό αποτυπώνεται και στο δισέλιδο αφιέρωμα για την Ελλάδα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Die Zeit» υπό τον τίτλο «Τι αξία έχουν για μας οι Ελληνες;».Μια σειρά γνωστοί πολιτικοί, διανοούμενοι και επιχειρηματίες καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα «Πόση αλληλεγγύη επιτρέπεται να προσφέρουμε;» που τους θέτει η εβδομαδιαία εφημερίδα «Die Zeit». «Το Βήμα» έχει παρουσιάσει ήδη στην online έκδοσή του ορισμένες από αυτές τις τοποθετήσεις, όπως εκείνη του υπουργού ΟικονομικώνΒόλφγκανγκ Σόιμπλε. Εδώ παρουσιάζουμε περιληπτικά τις πλέον σημαντικές από τις άλλες.

Σκληρό μάθημα
«Δεν χρειαζόμαστε την Ελλάδα επειδή είναι η γενέτειρα της Ευρώπης και επειδή από αυτή μάθαμε να σκεφτόμαστε» γράφει ο κοινωνιολόγος Χάιντς Μπούντε. Σήμερα, προσθέτει, τη χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα τι σημαίνει να είμαστε πολίτες της Ευρώπης - όχι μόνον ως συμμέτοχοι στην κοινή αγορά ή ως πολίτες ενός κράτους, αλλά και ως φίλοι σε κοινότητα φίλων. Ως τέτοιοι, τονίζει, μπορούμε να είμαστε ειλικρινείς μαζί της και να πούμε: «Αγαπητοί Ελληνες, ψευδολογήσατε, εξαπατήσατε, τα αρπάξατε. Τώρα πρέπει να κάνετε παν το δυνατόν για να διατηρήσετε τη φιλία μας. Το τίμημα είναι μεγάλο, το μάθημα σκληρό. Αλλά αν το κάνετε αυτό, τότε δεν θέλουμε ούτε να καταδικάσουμε ούτε να ζητήσουμε ρέστα. Οι φίλοι δεν ξεχνούν ποτέ τι πραγματικά τους συνδέει».


Μοιραίες επιπτώσεις
«Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια για αυτοβοήθεια, όχι βοήθεια για να κουκουλώσει την κρατική αποτυχία της και να συνεχίσει την ανοικονόμητη οικονομία της - μια κληρονομιά της βυζαντινής και οθωμανικής κυριαρχίας» σημειώνει ο ιστορικός Αουγκούστ Βίνκλερ. Μόνον όταν διασφαλιστεί ότι η ελληνική κυβέρνηση θα φέρει τα πάνω κάτω εφαρμόζοντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να της δοθεί οικονομική βοήθεια. Η παροχή βοήθειας χωρίς αυτό, προσθέτει, θα είχε «μοιραίες επιπτώσεις»: «Στις χώρες-δότες της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα κατέρρεε και το τελευταίο ίχνος εμπιστοσύνης στην ιδέα της Ευρώπης. Ετσι δεν θα ναυαγούσε μόνο το ευρώ, αλλά και η Ευρωπαϊκή Ενωση».


Ντροπιαστικό
«Η περιφρόνηση με την οποία μιλούν στη χώρα μας για "τους Ελληνες", οι οποίοι ξαπλώνουν τεμπέλικα στον ήλιο, δεν κρατούν τις υποσχέσεις τους και πρέπει γι' αυτό να πεταχτούν από τους Γερμανούς από την ευρωζώνη, με κάνει να ντρέπομαι» δηλώνει η δημοσιολόγος Γκεζίνε Σβαν. Αυτοί που δείχνουν τη μεγαλύτερη περιφρόνηση, προσθέτει, είναι εκείνοι που είχαν ως τώρα και τα μεγαλύτερα κέρδη από την Ελλάδα: Εμποροι όπλων, τραπεζίτες, σπεκουλαδόροι. Ταυτόχρονα είναι επικίνδυνο και για τους πλούσιους της Ευρώπης να σφυράνε αδιάφορα για την τύχη των φτωχών. «Μετά την Ελλάδα έρχεται η Πορτογαλία» γράφει. «Και κανείς δεν ξέρει τι θα μπορούσε να συμβεί μετά. Ο ιδεατός και πραγματικός λογαριασμός πάντως θα γινόταν μεγαλύτερος αν δεν βοηθούσαμε τώρα, κυρίως με μακροπρόθεσμες εγγυήσεις, επιτυγχάνοντας έτσι και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ενότητα της Ευρώπης. Αυτό θα ήταν βιώσιμη, όχι μυωπική πολιτική».


Σχέδιο Μάρσαλ
«Με τις εγγυήσεις για την Ελλάδα αναλαμβάνουμε και ένα ρίσκο. Αλλά πρόκειται εδώ μόνο για τους Ελληνες; Οχι, είναι νηφάλιος λογαριασμός» λέει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Πράσινων Γιούργκεν Τριτίν. Κι αυτό επειδή με τη σταθεροποίηση της Ελλάδας σταθεροποιείται και το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Σε περίπτωση μη ελεγχόμενης στάσης πληρωμών θα μπορούσαν να καταρρεύσουν τράπεζες και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχανε τεράστια ποσά. Στο ρίσκο της ΕΚΤ η Γερμανία συμμετέχει με ποσοστό 27%. Η μη διάσωση είναι λοιπόν ακριβότερη απ' ό,τι οι επιπλέον πιστώσεις. Η σωτηρία της Ελλάδας είναι προς το συμφέρον μας». Το συμπέρασμά του: «Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εμείς οι Γερμανοί ευτυχήσαμε να μας τείνουν οι ΗΠΑ με το Σχέδιο Μάρσαλ μια χείρα σωτηρίας. Είναι καιρός να κάνουμε κι εμείς οι Γερμανοί το ίδιο για τους ανθρώπους στη Νότια Ευρώπη. Ενα ευρωπαϊκό επενδυτικό πρόγραμμα για βιώσιμη ανάπτυξη και περισσότερη απασχόληση θα ήταν χρήσιμο για όλους μας στην Ευρώπη».


Αγρυπνες νύχτες
«Πολλά άρθρα εφημερίδων, τηλεοπτικά λεπτά, καθημερινές διαβουλεύσεις, νυχτερινές διαπραγματεύσεις, άγρυπνες νύχτες, μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, και πολλά-πολλά δισεκατομμύρια ευρώ» βλέπει η τηλεπαρουσιάστρια Ντούνια Χαγιάλι. Το ερώτημα όμως, προσθέτει, είναι το εξής: «Πόσο αξίζει η Ελλάδα στους Ελληνες; Αυτό είναι τελικά εκείνο που μετράει».


Ευρωπαϊκή ομελέτα
«Πολλοί Γερμανοί δρουν με αφετηρία μια παρεξήγηση. Παραγνωρίζουν το τι είναι Ευρώπη. Η Ευρώπη, για να το πούμε πεζά, βρίσκεται στην κατάσταση ενός χτυπημένου αβγού: Οποιος προσπαθεί να ξεχωρίσει το ασπράδι από τον κρόκο, αποτυγχάνει» υποστηρίζει ο κοινωνιολόγος Ούλριχ Μπεκ. Με άλλα λόγια: Οι χώρες της ΕΕ αποτελούν πλέον άλυτο κουβάρι. Αυτό σημαίνει ότι τυχόν χρεοκοπία της Ελλάδας θα συμπαρασύρει στην άβυσσο και τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες. Αλλά η κρίση, προσθέτει, έχει και άλλες αρνητικές παρενέργειες, με πρώτη τη γιγάντωση της γερμανικής δύναμης - οικονομικά και πολιτικά. «Ξαφνικά η Ευρώπη έχει ένα τηλέφωνο» γράφει. «Και αυτό χτυπάει στο Βερολίνο, στο γραφείο (προς το παρόν τουλάχιστον) της Ανγκελα Μέρκελ. Αυτή υποδέχεται τους πρωθυπουργούς των χρεωμένων χωρών και τους δηλώνει προς τα πού πάει το πράγμα, ήτοι προς έναν γερμανικό ευρωεθνικισμό - προς τέρψη και ικανοποίηση εκείνης της πλειοψηφίας των Γερμανών που αισθάνονται ότι "κάτι είναι πάλι". Οποιος θέλει να αποκλείσει την Ελλάδα, υπερδυναμώνει τη Γερμανία».

Σχολιάζει ο Κούρκουλος

Οι Έλληνες μετά την διάλυση της Γερμανίας,μαζί με τους υποτιθέμενους συμμάχους,έδωσαν χρόνο στον τότε εχθρό,να δυναμώση και μόνο αν είχε ένα θετικό ρυθμό ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ θα πλήρωνε.

Εμάς που δεν είμαστε ΝΑΖΙ,που δεν ξεκληρίζουμε το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ είδος και σταματάμε στην ουσία τον πόλεμο,οι "φίλοι" μας λένε....τα ΚΕΦΑΛΙΑ μέσα.

Η ιστορία διδάσκει ότι τον αδύναμο τον πηδάμε με σθένος,ενώ τους ΝΑΖΙ τους δίνουμε περίοδο χάριτος.

Να χαιρόμαστε τους προδότες που κυβερνάνε και υποστηρίζουν τις θέσεις του ελληνικού λαού.

Πάντως ένα είναι σίγουρο,κάποια όλοι τους θα λογοδοτήσουν όπως και να 'χει.
Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top