Select Menu

Τα sms που «καίνε» τον Ισπανό πρωθυπουργό και αποκαλύπτουν τη σχέση του με τον πρώην ταμία του Λαικού Κόμματος (PP), που κατηγορείται για «ξέπλυμα χρήματος», φορολογικές απάτες και μίζες

H πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τον Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος  θα πρέπει να δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα στον ισπανικό λαό, ένα 24ωρο μετά τα νέα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στα «μαύρα ταμεία» του Λαϊκού Κόμματος κι ενώ πληθαίνουν οι "φωνές" για άμεση παραίτησή του.

Ο Ραχόι θα κληθεί  να δώσει εξηγήσεις για τα γραπτά μηνύματα υποστήριξης προς τον υπόδικο ταμία του Κόμματος, Λουίς Μπάρθενας.

Η καρέκλα του ισπανού πρωθυπουργού "τρίζει",  λίγες ώρες μετά την αποκάλυψη της ισπανικής εφημερίδας "El Mundo" ότι ο Ραχόι στήριζε τον πρώην ταμία του Λαϊκού Κόμματος (PP), Λουίς Μπάρθενας που κατηγορείται για "ξέπλυμα χρήματος", φορολογικές απάτες και μίζες από κατασκευαστικές εταιρείες, ακόμα και μετά την απομάκρυνσή του το 2008.

Σύσσωμη η σοσιαλιστική αντιπολίτευση της Ισπανίας έχει ζητήσει την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού καθώς συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για το σκάνδαλο διαφθοράς που πλήττει το κυβερνών Λαϊκό Κόμμα . Η εφημερίδα "El Mundo" δημοσίευσε αντίγραφο από τα γραπτά μηνύματα που φέρεται ότι αντήλλαξε ο Ραχόι με τον υπόδικο πρώην ταμία του ΡΡ.

Ο Ραχόι δέχεται σφοδρές επικρίσεις μετά τη δημοσίευση εγγράφων από την El Mundo που υποδηλώνουν ότι χρηματιζόταν από το 1997 ως το 1999, όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Παιδείας.

Την ίδια ώρα, το Λαϊκό Κόμμα απορρίπτει τις κατηγορίες περί  «μιζών» από κατασκευαστικές εταιρείες που φέρεται ότι λάμβαναν επί σχεδόν δύο δεκαετίες ο Μαριάνο Ραχόι κι άλλοι ηγέτες του κόμματος.

Τα γραπτά μηνύματα που "καίνε" τον Ραχόι προδίδουν την συνενοχή του στο οικονομικό σκάνδαλο με τον φυλακισμένο πρώην ταμία του PP, Μπαρθένας, αναφέρουν οι σοσιαλιστές της αντιπολίτευσης.

"Λουίς, το κατανοώ, δείξε δύναμη. Θα σου τηλεφωνήσω αύριο. Σε φιλώ", αναφέρει ένα από τα μηνύματα που σκάβουν το... λάκκο του συντηρητικού πρωθυπουργού με ημερομηνία την 18η Ιανουαρίου, την ημέρα που η ισπανική εφημερίδα είχε αποκαλύψει πως στελέχη του PP λάμβαναν μη δεδηλωμένους μισθούς που προέρχονταν από "δωρεές" ιδιωτικών εταιριών.

Σε sms προς τον Ραχόι στις 14 Μαρτίου, τότε που ο πρώην ταμίας αποφάσισε να μιλήσει στον Τύπο για να αποκαλύψει τα πραγματικά λογιστικά του κόμματος, ο Μπάρθενας γράφει ότι αισθάνεται "απελευθερωμένος από κάθε δέσμευση" προς τον πρωθυπουργό και το PP.

O Mπάρθενας διετέλεσε ταμίας του Λαϊκού Κόμματος από το 1990 έως το 2008.

protothema

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top