Select Menu

Το αποκαλυτικό ρεπορτάζ της Αριστέας Μπουγάτσου στην "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" για τις χορηγίες της Iερής Aγελάδας του ΟΠΑΠ στα ΜΜΕ αποκαλύπτει για ποιο λόγο η Βαστίλη της Διαφθοράς που εδρεύει στο Περιστέρι- η οποία ταίζεται από τα τζανκιά του τζόγου, απολαμβάνει προνομιακή ασυλία σε όλο σχεδόν το μηντιακό φάσμα.

Iδού γιατί το μηντιακό σύστημα όλου του ιδεολογικού φάσματος αντιστέκεται στην προοπτική πώλησης του ΟΠΑΠ.

Ιδού γιατί ένας βρώμικος πόλεμος συμφερόντων βρίσκεται σε εξέλιξη την ώρα που ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί προσωπικά να ελέγξει τις αποκρατικοποιήσεις τοποθετώντας δικούς του ανθρώπους στο αργόσυρτο ΤΑΙΠΕΔ.

Το παρασκήνιο και η μπόχα χωρίς προηγούμενο.

Τα ποσά των χορηγιών είναι ιλιγγιώδη και για κάποια ΜΜΕ, που δεν τα ξέρει η μάνα τους, προκαλούν ερωτηματικά.

Αφήνουμε στη δημοσιογραφική πιάτσα να αξιολογήσει τα ΜΜΕ και τα λεφτά που λαμβάνουν από την ιερή αγελάδα, για την μη αποκρατικοποίηση της οποίας κόβουν φλέβες όλα σχεδόν τα κόμματα της Βουλής.

Ιδού το ρεπορτάζ της νέας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Η Τρόικα ...διάβάζει τη "ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ" του ΟΠΑΠ!
Γράφει η Αριστέα Μπουγάτσου
Αυτή τη φορά ο αποστολέας του περίφημου CD ήταν,γνωστό σε μυημένους, δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Mάλιστα ως«διπλωματικός σάκος»χρησιμοποιήθηκε ο οδηγός της δικηγορικής εταιρείας, ο οποίος είχε εντολή να παραδώσει στον συνεργάτη του Μπόμπ Τρα το πολύτιμο Αρχείο. Έτσι και έγινε. Μερικές μέρες αργότερα θα σήμαινε συναγερμός στο υπ. Οικονομικών αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου.
Τα μπινελίκια της τρόικας στα αυτιά του Στουρνάρα ακουγόντουσαν κατά ριπάς. Ο υπ. Οικονομικών θα δεχόταν στο γραφείο του εκπροσώπους της Τρόικας και παρουσία τους ζήτησε να καλέσουν τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Αθανασόπουλο αλλά και τον πρόεδρο του ΟΠΑΠ Λουρόπουλο. Οι Τροικανοί ζήτησαν οι συνομιλίες να γίνουν στα αγγλικά ώστε να είναι αυτήκοοι μάρτυρες των διαλόγων. Αθανασόπουλος και Λουρόπουλος θα γινόντουσαν αποδέκτες της οργής της Τρόικας αλλά και του Σαμαρά, ο οποίος διαισθάνθηκε ότι η παρουσία του στην εκδήλωση του εκδοτικού οργανισμού Die Welt  κινδύνευε να εξελιχθεί σε περιπέτεια. 
Το το ακριβώς άκουσε από την Γερμανίδα καγκελάριο θα το πούμε στη συνέχεια.
Τι είχε συμβεί στο μεταξύ; 
Στο περίφημο  CD που παρέλαβε η Τρόικα από το δικηγορικό γραφείο ήταν όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΟΠΑΠ για ποσά διαφημιστικών καταχωρήσεων σε πάσης φύσεως (στην κυριολεξία ΜΜΕ), σε κάτι απίθανα σωματεία και συλλόγους ανά την Ελλάδα, αλλά και τα ποσά που εισπράτουν οι ομάδες. Κοντά στα 180 εκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν στα ΜΜΕ. Η συγκεκριμένη λίστα έκανε τον Μπομπ Τρα να  επικοινωνήσει αμέσως με τα «αφεντικά» στα οποία ως τώρα οι δικοί μας έριχαν το παρπαμύθι ότι ο ΟΠΑΠ είναι ιδιωτική εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και πως το Δημόσιο έχει μόνο 34%. Φυσικά κανείς δεν τους έλεγε ότι αυτό το 34% μοιράζει το χρήμα το οποίο θα έκανε ακόμη και τις περίφημες ΜΚΟ να ωχριούν.

-Αντώνη, μας κοροιδεύεις με τον ΟΠΑΠ και τις αποκρατικοπιήσεις;
Μ αυτή την ατάκα υποδέχθηκε η Μέρκελ τον Σαμαρά στην πρόσφατη συνάντησή τους. Ο Σαμαράς προσπάθησε να ψελλίσει κάτι δικαιολογίες για συμφέροντα που τον πιέζουν και τους φόβους του μην πέσει η κυβέρνηση.
-Δεν υπάρχει μεγαλύτερο συμφέρον από αυτό των λαών της Ευρώπης οι οποίοι συμμετέχουν στην βοήθεια των δις που έχει πάρει η χώρα σου. Σύνελθε επιτέλους και προχώρα σε όσα οφείλεις να κάνεις σαν πρωθυπουργός για την πατρίδα σου. Δεν μπορώ να δεχθώ ότι Γερμανοί επιχειρηματίες που επιθυμούν να επενδύσουν στη χώρα σας συναντούν γραφειοκρατικά εμπόδια. Αυτές οι αναφορές έχουν φτάσει στο γραφείο μου. Αν υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι δεν είναι αποτελεσματικοί, άλλαξέ τους χθες. Δεν είναι δυνατόν 3 χρόνια η Ευρώπη να βρίσκεται στην κόψη του ξυραφιού εξαιτίας της Ελλάδας...
Αυτά ακόμη και σε πιο επιθετικούς τόνους άκουσε ο Σαμαράς από την Μέρκελ. Κι αν αμφιβάλλετε για τις πιέσεις των Γερμανών στους δικούς μας ρωτήστε τον Βενιζέλο τι άκουγε από τον Σόιμπλε για συγκεκριμένο επιχειρηματία ο οποίος σήμερα βρίσκεται στην φυλακή. Ο Σόιμπλε ρωτούσε κάθε φορά τον Βενιζέλο «πότε θα μπει φυλακή ο τάδε»;
Έτσι λοιπόν  αμέσως μετά την επιστροφή του από την Γερμανία ο Σαμαράς επισκέφθηκε το υπ. Ανάπτυξης του Κωστή Χατζηδάκη, ο ο οποίος από ισχυρό χαρτί του Σαμαρά κινδυνεύει να εξελιχθεί σε μαύρο πρόβατο. Αντί για ανάπτυξη, γραφειοκρατία και δυσκαμψία. Ο Χατζηδάκης δείχνει να μην μπορεί να επιβληθεί στο σύστημα του υπουργείου του ενώ πολλές αποφάσεις του βρίσκονται  στο κόκκινο, όπως εκείνη να νοικιάσουν η ΔΕΠΑ τάνκερ με 150.000 ευρώ την μέρα για να αποθηκεύσουν φυσικό αέριο επειδή οι αποθήκες της Ρεβυθούσας δεν αρκούν!
Ο Χατζηδάκης είναι εικόνα της έλλειψης στελεχών της ΝΔ στο Οικονομικό επιτελείο το οποίο ελέγχει απόλυτα το σύστημα ΠΑΣΟΚ με τους Στουρνάρα-Θεοχάρη-νέος Γραμματέας Εσόδων και φυσικά τον ΣΔΟΕ.
Την ίδια ώρα που ο Χατζηδάκης άκουγε τα μπινελίκια του Σαμαρά, στο ΤΑΙΠΕΔ οΑθανασόπουλος έδινε καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των τελικών δεσμευτικών προσφορών από τους μνηστήρες του Οργανισμού. Αυτή είναι η 27η Μαρτίου του 2013.
Ως τότε η βίλα Αμαλίας θα μοιάζει με tea time για καλοβαλμένες γιαγιάδες της Φιλοθέης. Ο Σαμαράς που γνωρίζει πως λειτουργεί το παρακράτος των συμφερόντων φοβάται ακόμη και την πτώση της κυβέρνησής του αλλά πλέον περισσότερο και από την πτώση φοβάται την οργή της Μέρκελ και των δανειστών μας, οι οποίοι μαθαίνουν ελληνικά με το σύστημα «χορηγίες του ΟΠΑΠ».
Στους δύο μήνες που ακολουθούν παίζονται να πάντα όλα για το μεγαλύτερο σύστημα διαφθοράς που έχει εμφανισθεί στη χώρα από την πτώση της χούντας. Πολιτικοί, μηντιάρχες,  δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες και συμμορίες του κοινού ποινικού δικαίου εμπλέκονται σ΄αυτό το κολομβιάνικο πάρτυ με τα έσοδα των τζάνκις του τζόγου να καταλήγουν σε κάθε είδους συμμορίες. Το φιλανθρωπικό έργο το οποίο προτάσσει επικοινωνιακά ο ΟΠΑΠ δεν είναι ασήμαντο αλλά για όλον αυτό τον συρφετό δεν είναι παρά βιτρίνα του πιο διεφθαρμένου συστήματος το οποίο ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις και MME και με μπόλικο θράσος απειλεί και την σημερινή.
Στο παγνίδι φυσικά έχουν μπει και όλα σχεδόν τα «έντιμα και ηθικά» κόμματα της μεταπολίτευσης τα οποία σκίζουν τα ιμάτιά τους να μην πουληθεί ο ΟΠΑΠ γιατί θα έχουμε απώλεια εσόδων. Προφανώς εννοούν απώλεια των δικών τους εσόδων μια και οι απλοί και ανίσχυροι πολίτες, οι άνεργοι και οι άστεγοι που ξεπαγιάζουν στους δρόμους, οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και τα παιδιά των ιδρυμάτων που τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα δεν είδαν τα έσοδα του ΟΠΑΠ-εκτός από τις φιλανθρωπίες του-να βελτιώνουν τις ζωές τους. 
Αντίθετα σ΄αυτόν τον Οργανισμό που υπάρχουν υπάλληλοι οι οποίοι παίρνουν 272.000 ευρώ μισθό το χρόνο, που υπάρχουν βολεμένα στελέχη όλων των κομμάτων, που καταλήγουν τα πάσης φύσεως ρουσφέτια του πολιτικού κόσμου και υποκόσμου έχει αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα ένα κίνημα αντίστασης στην πώληση. Απεργίες των πρακτόρων, ακριβοπληρωμένες διαφημίσεις του συλλόγου των εργαζομένων και πάει λέγοντας.
Το παρακράτος που έχει στηθεί με επίκεντρο τον ΟΠΑΠ ετοιμάζεται να δώσει την τελική μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Από αυτή την άποψη ο Δένδιας καλά κάνει και μαζεύει τις διάσπαρτες αποθήκες των πυρομαχικών που υπάρχουν στην Αθήνα. 
Ελπίζουμε να μπορέσει να ελέγξει και το διεφθαρμένο κομμάτι του αστυνομικού παρακράτουςγια να μην έχουμε νέες Μαρφίν ως τις 17 Μαρτίου. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Ηαλλαγή της Ελλάδας και η μετατροπή της σε ένα σύγχρονο κράτος περνάει μέσα από την απεμπλοκή του διεφθαρμένου δημοσίου από τον ΟΠΑΠ. Οι Τροικανοί και η Μέρκελ άργησαν αλλά το κατάλαβαν. 
Όταν σε ένα από τα δύο μεγάλα γερμανικά περιοδικά βγουν και οι «λίστες Λαγκάρντ» του ΟΠΑΠ-ρεπόρτερς του βρίσκονται στην Αθήνα γι αυτόν ακριβώς τον λόγο-η λέξη έκφραση «έμεινα Παυλόπουλος» θα χάσει τη δυναμική της...

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top