Select Menu

Το ντοκυμαντέρ ¨Η Πλατεία... Κατά τη Διάρκεια, Πριν & Μετά” αποτελείται από φωτογραφίες και ηχητικά ντοκουμέντα από την Αθήνα, και συγκεκριμένα από το κέντρο της, κατά την περίοδο από τα τέλη του 2009 έως τις αρχές του 2012.


Φωτογραφίες - Ηχητικά - Δημιουργία Βίντεο - Κείμενο - Χρυσαλία

Όσον αφορά το φωτογραφικό υλικό, η ταινία ξεκινά με φωτογραφίες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του κινήματος των Αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος από τα τέλη Μαίου έως τα μέσα Ιουλίου 2011.

Συνεχίζει με γενικότερες εικόνες από την Αθήνα και τη ζωή σε αυτή από τα τέλη του 2009, λίγο πριν δηλαδή την ψήφιση του 1ου Μνημονίου, μέχρι τα τέλη 2011.

Και κορυφώνεται με εικόνες από τις περσινές καταστροφές και το κάψιμο των ιστορικών κτιρίων της Αθήνας τη νύχτα της ψήφισης του 2ου Μνημονίου στις 12 Φεβρουαρίου 2012.

Οι φωτογραφίες έχουν μονταριστεί με ηχητικά ντοκουμέντα από την πλατεία Συντάγματος καθόλη τη διάρκεια εξέλιξης του κινήματος των Αγανακτισμένων, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αποσπάσματα από τις ομιλίες των Max Keiser, Δημήτρη Καζάκη, Γιάννη Βαρουφάκη και Δημήτρη Αντωνίου κατά σειρά, καθώς και αποσπάσματα από τις ανακοινώσεις των μεγαφώνων της πλατείας Συντάγματος και από τις ομιλίες των όσων συμμετείχαν στις Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιούνταν κάθε βράδυ στην Πλατεία και ιδαίτερα σε αυτές που πραγματοποιήθηκαν μετά την 24ωρη Γενική Απεργία της 15ης Ιουνίου 2011 και την 48ωρη Γενική Απεργία της 28ης & 29ης Ιουνίου 2011.

Το ντοκυμαντέρ κλείνει με απόσπασμα από τη συναυλιακή εμφάνιση του Γιάννη Αγγελάκα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 1ης Ιουλίου 2011, δύο ημέρες μετά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος.





Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top