Select Menu

Παρακολουθώντας, όσο αντέχει, κάποιος, το νέο σήριαλ με τις λίστες και με τα τραγελαφικά που λέγονται ως δικαιολογίες και ψεύδη, από το πολιτικο-δημοσιογραφικό κατεστημένο διαπιστώνει άλλη μία φορά, ότι εξουσία και πολιτικό σύστημα έχουν απαξιωθεί.

Γράφει ο Γιώργος Καρανάσιος
gkaranasios24@gmail.com

Η κοινωνία ( τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα) παρακολουθεί τα επεισόδια αδιαμαρτύρητα, δεν αντιδρά, ωσάν να τα αποδέχεται, να αισθάνεται ευθύνες γι’ αυτά, ή περιμένει να γίνει κάποιο θαύμα, έχει το στόμα κλειστό, όταν όλη η υφήλιος σχολιάζει και γελάει για τη νέα ξεφτίλα.

Η απάθεια και η αδράνεια του λαού δίνει δύναμη στους πολιτικάντηδες, που δημιούργησαν την Αποικία του χρέους να συνεχίζουν με θράσος τις γελοιότητες, την εκστρατεία του ψεύδους με εκφοβισμούς, εκβιασμούς και την εξαπάτηση των πολιτών.

Και σαν να μη φτάνουν όλα τ’ άλλα, μας δίνουν και συμβουλές, «να μη χαλαρώσουμε και πισωγυρίσουμε» την ώρα που λεηλατούν το λαό με τη νέα φορολογική λαίλαπα, τα έκτακτα πολυνομοσχέδια για να πληρωθούν οι διάφοροι εκβιαστές κερδοσκόποι και με μοίρασμα θέσεων, ως λάφυρο, όπως παλαιά στα δικά τους παλικάρια για να μην σπάσουν τους πελατειακούς δεσμούς.

Πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη και στήνουν νομικίστικα τρικ στην υποβαθμισμένη Βουλή με την ευχέρεια του Συντάγματος, που οι ίδιοι ψήφισαν, για να βγουν λάδι, αδιαφορώντας για κάθε ποινική και πολιτική συνέπεια, αφού είναι άτρωτοι.

Είναι ικανοί επικοινωνιακά μαζί με την στρατευμένη δημοσιογραφία, για να περάσουν, ότι πιο βάρβαρο μέτρο, να συνδέσουν ακόμη το σήριαλ της «λίστας» με το σήριαλ της «βίλας Αμαλίας», ή όποιο άλλο σήριαλ σκηνοθετήσουν, για να βρουν εκεί κρυμμένο, το χαμένο αρχικό CD της πολιτικής διαφθοράς και διαπλοκής.

Οι καθημερινοί βομβαρδισμοί με τις συνειδητές ψευδολογίες της εξουσίας, που «εκδημοκρατίζονται» και πλουτίζονται με τεχνικές από τα μίντια, έχουν επηρεάσει ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού ( 45% ), όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις – public issue, το οποίο έχει αποδεχθεί τις πολιτικές τους, πιστεύοντας, ότι, τίποτα δεν αλλάζει την κατάσταση και έτσι η χώρα μέρα τη μέρα ξεπουλιέται στους τοκογλύφους.

Οι ψευδολόγοι πολιτικάντηδες γνωρίζουν, ότι πολίτες που γαλουχήθηκαν για δεκαετίες με τη νοοτροπία του «πελάτη», που επωφελήθηκαν έξω από θεσμούς και συντάγματα, ικανοποιώντας την πάρτη τους, καθοδηγούνται εύκολα και ψηφίζουν τον προστάτη τους πολιτικάντη. Και όταν αυτό τους κοπεί, ή δεν τους δοθεί η «δόση», αναζητούν πιεστικά άλλον πολιτικάντη, άλλο πολιτικό μαντρί για να «πάρουν τη δόση τους». Τα παραδείγματα γύρω μας δεν έχουν τέλος, οι πολιτικάντηδες, ως παπατζήδες ψεύδονται και μεταμορφώνονται συνεχώς και οι πολίτες, πελάτες τους αποδέχονται και τους ψηφίζουν. Εκβιαστής και πελάτης ο καθένας για τη βόλεψή του. Η αρρωστημένη νοοτροπία καθοδηγείται και διατηρείται.

Το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα στηρίζεται στο ψεύδος, στην απάτη και στην αδράνεια των πολιτών, αποτέλεσμα των συνειδητών πολιτικών ψευδών. Ο πολιτικός βίος της χώρας μας είναι γεμάτος με ασύστολα ψεύδη, ανηθικότητα, που προκαλεί αηδία.
Θα μπορούσαν να αραδιαστούν χιλιάδες σελίδες από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα με πολιτικά ψεύδη, που έφθασαν τη χώρα στη χρεοκοπία. Ακόμη και τώρα σ’ αυτή την κατάντια κανένας δεν μπορεί να ελέγξει, αν ένας πολιτικός έγινε ανήθικα πλουσιότερος ή πως απέκτησε εισοδήματα εκατομμυρίων.

Τα τελευταία πολιτικά ψεύδη με πλαστούς κινδύνους, εκβιασμούς και απειλές ότι θα υπάρξει «στάση πληρωμών» και «θα γυρίσουμε στη δραχμή, αν δεν τηρήσουμε την υπογραφή μας», οδήγησαν το λαό σε μία κατάσταση «σοκ», ώστε οι πολίτες να παραμείνουν σιωπηλοί, αδρανείς, φοβισμένοι και τρομαγμένοι και αυτοί να καταστείλουν και τα τελευταία απομεινάρια κοινωνικής δικαιοσύνης και να περάσουν, ότι πιο βάρβαρο υπάρχει μέτρο για το λαό.

Πόσες φορές μας είπαν, ότι τα σκληρά μέτρα θα είναι τα τελευταία, που ψηφίζονται στη Βουλή και την επόμενη φορά έφερναν σκληρότερα για τους πολλούς, τους βιοπαλαιστές, τα υποζύγια του συστήματος , αδιαφορώντας για τα δικά τους προνόμια, το πόθεν έσχες και για τους διαπλεκόμενους συνεργάτες τους.

Εφάρμοσαν και εφαρμόζουν πιστά τη θεωρία του «Σοκ και Δέος». Τα «όπλα με σιγαστήρα» του διεφθαρμένου συστήματος εν καιρώ ειρήνης απέδωσαν τα αναμενόμενα μέχρι τώρα.
Πότε, επιτέλους, σ’ αυτή τη χώρα θα υπάρξει ένας πρωθυπουργός και υπουργοί πού θα λένε στο λαό την αλήθεια;

Γνωρίζω, ότι τέτοια ερωτήματα είναι αφελή, όταν η ψευδολογία έχει γίνει τέχνη στο δικό μας πολιτικό μόρφωμα. Ζητώ ως πολίτης αυτού του τόπου από κάποια Αρχή να με προστατεύσει από την συστηματική επίθεση παραπλάνησης και παραπληροφόρησης ( τόσες Αρχές δημιούργησε το πολιτικό καταστημένο!).

Θεωρώ ατομικό μου δικαίωμα, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί να μη μου λένε συνειδητές ψευδολογίες.

Ως προς την ηθική ζημία, που έχει υποστεί ο κάθε πολίτης, το επιβεβαιώνει η ολική χρεοκοπία της χώρας μας σε πολιτικό και πολιτισμικό επίπεδο.

Η αλλαγή του πολιτικού μορφώματος σε πραγματική Δημοκρατία είναι στα χέρια του λαού.

 Πηγή

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top