Select Menu

Βρέθηκαν τρυπάνια, τροχοί και κράνη - Προηγήθηκαν επεμβάσεις της αστυνομίας στην Βίλα Αμαλίας και στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ - Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 40 που προσήχθησαν στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ - Στις 18.00 συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ σε ένδειξη συμπαράστασης στους 101 συλληφθέντες της βίλας Αμαλία

Κλιμακώνεται η ένταση στο κέντρο της Αθήνας, με τις συνεχιζόμενες από το πρωί επιχειρήσεις της αστυνομίας σε καταλήψεις κτιρίων από αντιεξουσιαστές.

Το μεσημέρι, έγινε η τελευταία, στην κατάληψη Σκαραμαγκά, στην συμβολή των οδών Σκαραμαγκά και Πατησίων. Έγιναν 7 συλλήψεις στην Βίλα Μαρία Κάλλας (εδώ και χρόνια την αποκαλούν κατάληψη Σκαραμαγκά) και βρέθηκαν μέσα στο κτίριο τροχοί, τρυπάνια και κράνη.

Την ώρα της επιχείρησης, εκατοντάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Πολυτεχνείο ενώ στήθηκαν και οδοφράγματα στην οδό Στουρνάρη. Λίγο πριν τις 17.00 ωστόσο, οι αστυνομικοί ώθησαν τους συγκεντρωμένους μέσα στο Πολυτεχνείο και άνοιξε η οδός Πατησίων, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν κλειστή και στα 2 ρεύματα.

Στις 18.00 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση έξω από την ΓΑΔΑ όπου κρατούνται οι 101 συλληφθέντες από την Βίλα Αμαλία.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα από την Βίλα Αμαλία. Εκεί άτομα με κράνη και ρόπαλα επιτέθηκαν σε άνδρες των ΜΑΤ και στην συνέχεια μπήκαν μέσα για να επανακαταλάβουν το κτίριο.
Λίγο μετά τις 9 το πρωί, τα ΕΚΑΜ μπήκαν στην Βίλα Αμαλία και συνέλαβαν 101 άτομα.

Την ίδια ώρα που συνέβαιναν αυτά, περίπου 50 άτομα, καταλάμβαναν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Αγίου Κωνσταντίνου, και λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομία με τον ίδιο τρόπο, επανακαταλάμβανε το κτίριο και προσήγαγε 40 άτομα.

Κι ενω όλα έδειχναν να έχουν τελειώσει, ξαφνικά δεκάδες άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών στην οδό Νίκης και προσπαθούσαν να αποτρέψουν την επίσκεψη εκεί του πρωθυπουργού. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών και τελικά οι διαδηλωτές διαλύθηκαν στα γύρω στενά.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top