Select Menu

Η ομογένεια της Μελβούρνης και του Συδνευ, γι'όρτασε σήμερα με μεγαλοπρέπεια, κατάνυξη και ομοψυχία, τη μεγάλη γιορτή των Θεοφανείων!

Επιμέλεια: Πύρινος Λόγιος
Φωτογραφίες: Φίλιππος Τουρκάκης

Δεκάδες χιλιάδες ομογενείς πιστοί κατέκλυσαν αποβάθρες λιμανιών και παραλίες στη Μελβούρνη, στο Σύδνευ, στο Μπρίσμπέιν, στην Αδελαίδα και άλλες πόλεις όπου υπάρχουν Ελληνες για να παρακολουθήσουν την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού.

Δεδομένου ότι αυτή την εποχή είναι καλοκαίρι εδώ στην Αυστραλία και εφέτος μάλιστα επικρατούν και ιδιαίτερα ψηλές θερμοκρασίες δεν ήταν λίγοι αυτοί που άδραξαν την ευκαιρία και να ...δροσιστούν με μια βουτιά στην θάλασσα.

Πολλές δεκάδες οι δύτες που έπεσαν για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό και αρκετά τα σκάφη γύρω από τον χώρο που έγιναν οι τελετές δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα όμορφο και ενδιαφέρον κλίμα.

Ο εορτασμός των Θεοφανίων από τους ομογενείς γίνεται πλεον και τουριστικό αξιοθέατο ιδίως στην Μελβούρνη.

Ειδικά στη Μελβούρνη, μητρόπολη του Ελληνισμού της Αυστραλίας έγιναν και εφέτος πολλές τελετές αγιασμού των υδάτων.

Μεταξύ άλλων στο παραλιακό Frankston όπου γιόρταζε ο ναός των Θεοφανίων, στο τουριστικό θέρετρο Ράϊ όπου είναι κοντά και ο ναός της Παναγίας της Καμαριανής αλλά και ο κεντρικός εορτασμός της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στην αποβάθρα της Πριγκιπίσσης (Princess Pier), του λιμανιού της Μελβούρνης. Ο "Λόγιος Ερμής" φυσικά και ήταν εκεί και τράβηξε τις φώτο που βλέπετε.
Ο Φίλιππος Τουρκάκης, μέλος της ομογένειας, έξω απο τα γραφεία του λιμένος Μελβούρνης
όπου δθιακρίνουμε τις σημαίες της Αυστραλίας, της Ελλάδας και του Βυζαντίου

Στο βάθος διακρίνεται το ελληνόπουλο που έπιασε τον Σταυρό και τον παραδίδει
στον μητροπολίτη Ιεζεκιήλ

Χιλιάδες Ελληνες συνωστισμένοι στη προβλήτα, περιμένουν την τέλεση του αγιασμού των υδάτων

Τα ελληνόπουλα έπεσαν ήδη στη θάλασσα απο το καίκι για να πιάσουν τον Σταυρό. Σπεύδει εκεί
και το διασωστικό του λιμενικού για να τους παραλάβει.
Τόσο στη Μελβούρνη όσο και στο Φράκστον ακολούθησε και μεγάλο ελληνικό πανηγύρι.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top