Select Menu

Με την ιδιότητα του υπόπτου καλούνται τις επόμενες ημέρες οι τρεις δικαιούχοι των λογαριασμών τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από την αρχική λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες καλούνται ενώπιoν των Οικονομικών Εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη για εξηγήσεις σχετικά με την αλλοίωση της λίστας, η Ελένη Παπακωνσταντίνου, ξαδέλφη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης και ο σύζυγος της αδελφής της Ανδρέας Ρωσσώνης.

Κατά τις ίδιες πηγές ως ύποπτοι αναμένονται σύντομα να κληθούν και συνεργάτες του γραφείου του Γιώργου Παπακωνσταντίνου ενώ την πόρτα των Οικονομικών Εισαγγελέων πρόκειται να περάσουν εκ νέου οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελλέρης και
Ιωάννης Διώτης.

Αδικαιολόγητα ποσά

Πάντως από τη μέχρι τώρα έρευνα προκύπτει ότι για αρκετούς μεγαλοκαταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ δεν δικαιολογούνται τα ποσά που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους, με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως ουδέποτε κινήθηκε διαδικασία για τον φορολογικό τους έλεγχο. Για το λόγο αυτό εκτιμάται ότι μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των αρχών, ποινικά ελεγχόμενοι δεν θα βρεθούν μόνο οι μεγαλοκαταθέτες που απέκρυψαν χρηματικά ποσά, αλλά και εκείνοι οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες που δεν κίνησαν τη διαδικασία για το φορολογικό τους έλεγχο.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top