Select Menu

Σε μια εποχή που όλος ο εμπορικός και οικονομικός κόσμος βλέπει επιταγή και παθαίνει... αλλεργία, πηγαίνεις στην εφορία να πληρώσεις σε ρευστό τις εισφορές σου αφού έχεις κάνει τα αδύνατα δυνατά για να συγκεντρώσεις το ποσό αυτό και βάζεις στην άκρη όλο και περισσότερες ανάγκες σου για να ανταποκριθείς στο συνεχώς αυξανόμενο... άρμεγμα, μετά από όλα αυτά λοιπόν πηγαίνεις στην εφορία και σου λένε: “Α, είναι 1.000 ευρώ η εισφορά; Δεν τη δεχόμαστε σε μετρητά, μόνο σε επιταγή.

Γράφει η Χρυσαλία

Μένεις εσύ κόκκαλο... Σου λένε “Καλά δεν το ξέρατε;” Λες εσύ “Όχι”. Σου απαντάνε “Ε καλά δεν πειράζει, πηγαίνετε σε όποια τραπεζα θέλετε, βάλτε εκεί τα χρήματά σας, κόψτε μια επιταγή και φέρτε τη μας”...

Σε μια εποχή λοιπόν που στους Έλληνες πολίτες επιβάλλεται το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο επειδή το Κρατος έχει συνεχώς... έλλειψη εσόδων, πηγαίνει ο πολίτης στην εφορία για να τους δώσει ρευστό, ο ίδιος πολίτης που πληρώνει τη μία εισφορά μετα την άλλη ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται στη μία περικοπή μετά την άλλη, και του λένε “Δεν τα δεχόμαστε τα χρήματα, θέλουμε επιταγή.”

Κάθε φορά που εισπράττουμε μια δόση απο την Τρόικα, αφού βέβαια έχει προηγηθεί σίριαλ μηνών και νέο πακέτο μέτρων, πού πηγαίνουν πρώτα πρώτα τα λεφτά; Στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! 

Το Κράτος όμως είναι αυτό που έχει ανάγκη το Μνημόνιο (σύμφωνα πάντα με τη θεωρία), γι’ αυτό (χωρίς να θέλει φυσικά...) το ψηφίζει και το εφαρμόζει. Όταν όμως πηγαίνεις μετρητά στο Κράτος εκείνοι σου λένε “Πήγαινε τα χρήματά σου στην τράπεζα και φέρε μας πίσω ένα χαρτί που λέγεται επιταγή"!

Σε λίγο καιρό το Κράτος θα έχει ξανά επιπλέον ανάγκη απο έσοδα, θα φέρει με νόμο νέο Μνημόνιο ή μέτρα και θα ανακοινωθεί για μια ακόμη φορά η... ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών! 

Αλλά εμείς στην εφορία θα πηγαίνουμε να πληρώνουμε... Όχι στις τράπεζες... Όχι στην εφορία... Μπερδεύτηκα!

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top