Select Menu

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος επικρίνει με ανακοίνωσή της, την παρέμβαση του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος ζήτησε από τη ΔΕΗ να εισπράττει κανονικά το τέλος ακινήτων, αν και το Πολυμελές Πρωτοδικείο έχει αποφασίσει περί του αντιθέτου με προσωρινά εκτελεστή απόφαση. Οι εισαγγελείς χαρακτηρίζουν την παρέμβαση «απαράδεκτη» και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο ακόμη και για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του υπουργού.

Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».

Τέλος, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφόσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top