Select Menu

Δεν πρόκειται (μάλλον) να κατέλθει στην πολιτική ως επικεφαλής αυτόνομου σχηματισμού ξεκαθάρισε ο παραιτηθείς πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Monti σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάληψης ευθυνών στο μέλλον.

«Δεν θέτω υποψηφιότητα, αλλά μετά τις εκλογές θα μπορούσα να αξιολογήσω την δυνατότητα να αναλάβω πρωθυπουργός, με τους δικους μου όρους», εξήγησε ο Μάριο Μόντι.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ η δεδηλωμένη θέση του Μόντι, σύμφωνα με τους παρατηρητές, έρχεται σε σύγκρουση με την θέση του προέδρου της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ο οποίος έχει καταστήσει σαφές ότι θα δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον εκπρόσωπο της πολιτικής δύναμης που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Επιπλέον ο Μonti υποστήριξε ότι, θεωρεί την κάθοδο στον στίβο της πολιτικής ως κάτι το φριχτό.

Σημειώνεται ότι, ο Monti παραιτήθηκε χθες, περίπου δύο μήνες πριν από τη λήξη της θητείας του, αφού η κυβέρνησή του έχασε την υποστήριξη του κόμματος Λαός της Ελευθερίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Στις σημερινές του δηλώσεις ο Monti έκανε αναφορά στην ανάγκη ενός νέου νόμου που να καταπολεμά την διαφθορά, αλλά και να καθορίζει το ασυμβίβαστο ανάμεσα στον ρόλο του επιχειρηματία και του πολιτικού.

«Η Ιταλία ξεπέρασε μια δραματική κατάσταση. Μέσα σε έναν χρόνο, οι πολίτες της μπορούν και πάλι να βαδίζουν με ψηλά το κεφάλι και καταφέραμε να βγούμε από την δύσκολη κατάσταση χωρίς να προσφύγουμε σε έκτακτες βοήθειες από την Ευρώπη ή το ΔΝΤ» δήλωσε.

«Ήμασταν πάντα αμερόληπτοι, παραιτήθηκα λόγω των θέσεων που έλαβε η μπερλουσκονική κεντροδεξιά», πρόσθεσε. Ο παραιτηθείς πρωθυπουργός επισήμανε ότι, δυσκολεύεται να παρακολουθήσει τον τρόπο σκέψης του Mπερλουσκόνι. «Πρώτα μού ζήτησε να ηγηθώ της συντηρητικής παράταξης, και στην συνέχει κατέκρινε τους φόρους που επέβαλλα», ανέφερε.

«Ο φόρος ακίνητης περιουσίας είναι αδύνατο να καταργηθεί. Μετά από ένα χρόνο θα τον επιβάλλαμε, αναγκαστικά διπλάσιο», τόνισε ο Monti.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top