Select Menu

Για μετά τις γιορτές "πηγαίνει" τελικά η ανακοίνωση της αύξησης των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο ΠΕΚΑ, θα αξιολογήσει πρώτα τα επιμέρους στοιχεία τα οποία περιλαμβάνονται στην εισήγηση της ΡΑΕ επί του προκειμένου και τότε θα κάνει γνωστά τα ποσοστά.

Επειδή, όπως γίνεται γνωστό, συνυπολογίζεται και το πολιτικό κόστος, το υπουργείο επιθυμεί το ποσοστό να είναι μονοψήφιο.

Η ΡΑΕ προτίμησε να μην τοποθετηθεί δημόσια και με πρόταση αλλά να ακολουθήσει την τακτική των επιλεκτικών διαρροών, ώστε να "περιγράψει" τη βασική πρότασή της.
Τι λέει; Πως επιθυμεί μεσοσταθμική αύξηση της τάξης του 13% για όλο το 2013, έναντι του 25% που αναλογούσε, περίπου, στα δεδομένα που είχε καταθέσει η ΔΕΗ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας φαίνεται ότι αναγνωρίζει πολύ χαμηλότερα κόστη, κατά 600 εκατ. ευρώ, σε σχέση με εκείνα που ισχυρίζεται ότι έχει η διοίκηση της ΔΕΗ. Παράλληλα, η ολομέλεια της Αρχής αποφάσισε να περιορίσει και το προσδοκώμενο για τη ΔΕΗ.

Βάσει της εισήγησης της ΡΑΕ, υπολογίζεται ότι η πρώτη δόση των αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ από τον Ιανουάριο θα κυμανθεί, κατά πάσα πιθανότητα στο 7 - 8%.
Ο στόχος είναι να συγκρατηθούν τα τιμολόγια ώστε να μην λειτουργήσουν εξοντωτικά για τα νοικοκυριά και να μην κλείσει εντελώς η στρόφιγγα των εισροών στα ταμεία της ΔΕΗ.

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top