Select Menu

Ο υπαρχηγός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών ΜΙΤ, Μουχαμέντ Ντερβίσογλου (Muhammed Dervişoğlu), παραπέμπεται σε δίκη από τον Αρχιεισαγγελέα της Άγκυρας, με την κατηγορία του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Ο αρχιεισαγγελέας της Άγκυρας παραπέμπει τον Τούρκο αξιωματούχο μετά την ολοκλήρωση της προανακριτικής διαδικασίας που έγινε χωρίς τη σχετική άδεια του Γραφείου του Πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που υπεβλήθη στο 4ο Κακουργιοδικείο Αγκύρας, το οποίο, λόγω αναρμοδιότητας  παρέπεμψε την υπόθεση στο Ποινικό Δικαστήριο Οικονομικών Εγκλημάτων (Asliye Ceza Mahkemesi).

Σύμφωνα με το δισέλιδο κατηγορητήριο, που στηρίζεται σε έκθεση εμπειρογνώμονα, η κόρη του κατηγορουμένου, Ναζλί, αν και εργάζεται στο γραφείο ενός δικηγόρου ως απλή γραμματέας, δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει έξοδα ύψους 751 χιλιάδων λιρών Τουρκίας. Επίσης, τα έξοδα του Ντερβίσογλου από το 2006 μέχρι το 2012 ανέρχονται στο ύψος του 1.432.000 λιρών Τουρκίας, το οποίο δεν δικαιολογείται από το ύψος των αποδοχών του.

Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι παρατηρούνται μη κανονικές και ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς και την περιουσία του κατηγορουμένου, με αποτέλεσμα ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΜΙΤ να κινδυνεύει να τιμωρηθεί με ποινές που αρχίζουν από τα 3,5 και φθάνουν μέχρι τα 8 χρόνια φυλάκισης.

Firat News

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top