Select Menu

Το σκεπτικό να δίνει υψηλότερο φόρο ένας που βγάζει περισσότερα από κάποιον άλλο είναι ανόητο, αφού, ούτως ή άλλως, βάσει μαθηματικών, με ενιαίο φορολογικό συντελεστή ο κερδίζων περισσότερα θα πληρώνει και περισσότερα. Εάν, δηλαδή, καθιερωθεί ενιαίος φορολογικός συντελεστής της τάξεως του 10%, προκειμένου να ανταγωνιστούμε τις γειτονικές χώρες, ένας που βγάζει 1.000.000 θα πληρώνει φόρο 100.000, ενώ κάποιος άλλος που βγάζει 100.000 θα πληρώνει φόρο 10.000!

Απλά, απλούστατα πράγματα. Φαίνεται, όμως ότι κάποιοι δεν έχουν επίγνωση της κατάστασης. Ακόμα και ένα μαθητευόμενος οικονομολόγος θα μπορούσε να βρει την λύση. Γενικά χρειάζεται απλούστευση όλων των νόμων για την φορολογία, την γραφειοκρατία και τα εργασιακά. Επίσης σε τι χρειάζεται ο Φ.Π.Α., ο οποίος είναι ευρωπαϊκή πρωτοτυπία και αποτελεί χαράτσι επί του τζίρου των επιχειρήσεων; Είναι αυτονόητο ότι πωλητής και πελάτης συμφωνούν στην μη πληρωμή του, αφού δεν συμφέρει κανέναν από τους δύο. Ποιος ο λόγος λοιπόν της ύπαρξης του;

Επομένως, ανάπτυξη σημαίνει ότι χιλιάδες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανοίγουν και δίνουν θέσεις εργασίας σε άνεργους συμπολίτες μας. Ανάπτυξη δεν σημαίνει πουλάω δημόσιες επιχειρήσεις σε πολυεθνικές.

Καθορίστε φόρο 10% για όλους και ορκωτούς λογιστές να ελέγχουν τους πελάτες τους για τυχόν ατασθαλίες. Σε διαφορετική περίπτωση οι έντιμοι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να εγκαταλείπουν την χώρα και όσοι αδυνατούν να ξενιτευτούν θα μειώνουν τον κύκλο εργασιών, ελπίζοντας σ’ ένα νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που κάθε λίγο και λιγάκι αλλάζει. Επιπλεόν οι επενδύσεις θα παραμένουν στάσιμες.

Τέλος, όσο δεν μειώνεται η φορολογία, θα αυξάνεται η φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα. Όσο αυξάνεται το μαύρο χρήμα, οι δανειστές θα βάζουν επιπλέον φόρους για να το «καταπιούν» κι αυτό.

Είναι τόσο απλά τα πράγματα. Θα βρεθεί κανείς να κάνει την … υπέρβαση;

Σχόλια

Στο logiosermis.net δημοσιεύεται κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα τις απόψεις του, οι οποίες εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Περισσότερα στις οδηγίες χρήσης.

 
Top